Prvi "muškarac" u svijetu ostao trudan

THOMAS BEATIE iz grada Bend u Oregonu je trudan. Ali prije nego što sve što biologija kaže o reproduktivnim organima padne u vodu, nužno je napomenuti da je Thomas samo "pravno" muškarac, kao što je i pravno oženjen, no rođen je kao žena.

Ta činjenica nije zaustavila članak koji je napisao u časopisu za seksualne manjine The Advocate, da obiđe svijet. Naime, kako sam pripovijeda, on se osjećao kao muškarac, pa prošao promjenu spola, no ostavio je ženske spolne organe. Uzimao je muške hormone i operacijom prsa omogućio da na njima rastu dlake i da mu torzo nalikuje na muški.

Prije deset godina oženio se za Nancy koja je ranije zbog bolesti morala odstraniti maternicu. Kako su poželjeli imati dijete, on je odlučio prestati uzimati hormone, kako bi mogao ostati trudan. Četiri mjeseca nakon prestanka uzimanja hormona, dobio je mjesečnicu, i krenuo u potragu za anonimnim donatorom sperme.

"Kako smo sada drugi puta zatrudnjeli, možemo ponosno najaviti da je ova trudnoća bez ikakvih komplikacija i da je naša beba potpuno zdrava. S veseljem očekujemo njeno rođenje, koje bi se trebalo dogoditi 3. srpnja", piše Thomas Beatie.

C.D.

Pročitajte više