Prvi otrovani: Policija ne govori istinu. Odmah su pozvani, dobili su i mailove

Screenshot: RTL

Stanko Laković, 41-godišnjak koji se u svibnju otrovao pićem u jednom riječkom restoranu, govorio je za RTL o posljedicama trovanja i komentirao rad nadležnih institucija. Požalio se kako je smršavio 20 kilograma te da stalno mora ići u bolnicu na uspavljivanje i bužiranje želuca.

Tvrdi kako ga je iz restorana odvezlo vozilo hitne pomoći i da je njegova supruga nakon toga pokušala saznati što je popio. "Čim me hitna odvezla, žena ide unutra u restoran tražit bočicu koju sam ja pio da možemo dati na analizu, ponijeti u bolnicu itd. U restoranu nisu htjeli dati bočicu i žena je poslikala da su izvadili iz frižidera drugu bocu", kazao je. 

"Iz policije su rekli da nemaju što izlaziti van"

Sat i pol kasnije liječnici su u službenoj dokumentaciji naveli da je popio korozivnu kemikaliju. Supruga je iste večeri iz riječkog KBC-a nazvala policiju. "U 22:12 i razgovarali 3 minute i 29 sekundi s policijom. Supruga je tražila da netko izađe van, otiđe u restoran da se uzmu dokazi, oni su jednostavno rekli da nemaju što izlaziti van dok hitna ne pozove policiju. Hitna nije to učinila, policija nije izašla van, dokazi naravno da su nestali", prisjetio se.

Iz policije su za RTL priopćili kako su za događaj saznali s vremenskim odmakom, što im je "otežalo učinkovito provođenje prvih mjera". Međutim, Stanko tvrdi kako to nije istina. Osim supruginog poziva iz bolnice, tvrdi da je i njegova majka poslala policiji prvi e-mail, od ukupno četiri. 

"21.5. šalje prvi mail i tako dalje, 28.6., 11.7., 18.7., 31.7. je dobila pismeni odgovor. S obzirom na to da je vaš sin Stanko Laković punoljetna osoba, a vi niste zakonski zastupnik niti imate punomoć zastupanja sina, ukoliko se isti obrati našem Ministarstvu, bit će mu upućen pisani odgovor. Realno, ja sam u bolnici, ne znam hoću li preživjet, a oni odgovaraju da nema što majka slati mailove u moje ime", istaknuo je. 

"Što se sada može analizirati?"

Još uvijek traži odgovor na niz pitanja. "Zašto hitna nije nazvala policiju kad su saznali da je neko korozivno sredstvo? Zašto nitko nije izašao po pozivu kad je supruga zvala policiju", nije mu jasno. Vlasnik spornog restorana potvrdio je kako je policija u restoran stigla tek nekoliko tjedana nakon što se trovanje dogodilo. 

"Vjerojatno bi stvari bile drugačije da je policija izašla van, da je uzeta ta boca što je bila, možda do ovog drugog slučaja ne bi ni došlo. Što se sad može analizirati nakon 6 mjeseci? Ništa sada", smatra Stanko. Riječka policija tvrdi da je državno odvjetništvo obavijestila 26. lipnja, oni tvrde 3. srpnja. 

Tek u listopadu su naloženi dodatni izvodi, zbog čega je Stanko ogorčen. "Prebacivati jedni na druge, nema od toga ništa, zakazao je sustav, to je jasno, to se vidi, a tko je tu kriv, ne znam što vam reći", zaključio je. 

Pročitajte više