Prvo rušenje bespravno sagrađenih etaža

MINISTARSTVO zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva danas je prvi put počelo uklanjati bespravno sagrađene etaže, a radi se o uklanjanju dviju bespravno sagrađenih etaža objekta u Vrandučkoj ulici 9 u Zagrebu.

To je dosada prvi slučaj usklađivanja bespravno sagrađenog objekta s građevinskom dozvolom na način da se uklanjaju etaže za koje investitor nema dozvolu, priopćilo je Ministarstvo.

Investitori Danijela i Danijel Hudorović, Milorad Šević i Alen Zuzak zatražili su i dobili dopuštenje od Ministarstva da sami uklone bespravno sagrađeni dio objekta, ali budući da su uklonili samo bespravno sagrađeno potkrovlje i odustali od uklanjanja ostale dvije bespravne etaže Ministarstvo će ih ukloniti o trošku investitora, navodi u priopćenju Ministarstvo.

Napominje kako su investitori gradnju tog objekta započeli bez građevinske dozvole, ali su ju ishodili nakon intervencije građevinske inspekcije.

Prema građevinskoj dozvoli investitori su imali pravo izgraditi podrum, prizemlje, kat i potkrovlje sa 6 stambenih jedinica, a bespravno izgrađeni objekt ima podrum, prizemlje, tri kata i potkrovlje sa 14 stambenih jedinica.

Na trećoj stranici građevinske dozvole koju je izdao Gradski ured za prostorno uređenje, graditeljstvo, stambene, komunalne poslove i promet Grada Zagreba od 5. svibnja izrijekom piše da je građevina izgrađena u Vrandučkoj 9 "katnosti prizemlje i četiri kata s četrnaest stambenih jedinica izgrađena bez građevinske dozvole...Njena izgradnja nije odobrena ovjerenim glavnim projektom koji čini sastavni dio ove građevinske dozvole. Uklanjanje navedene građevine predmet je inspekcijskog postupka", navodi u priopćenju Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Pročitajte više