Pucano na auto gradonačelnika grada kraj Skoplja. Ozlijeđen vozač

Screenshot

U Aračinovu, gradu desetak kilometara od Skoplja, u Sjevernoj Makedoniji, danas je došlo do pucnjave iz automatskog oružja. Prema prvim informacijama, meta je bio gradonačelnik Ridvan Ibrahimi. 

Njegov vozač, koji se trenutno nalazi u Klinici Majka Tereza, ranjen je u pucnjavi, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Panče Toškovski.

Dvije ozlijeđene osobe

"Vozač ima prostrjelne rane grudnog koša, a riječ je o čovjeku starom oko 30 godina. Rane su za hitnu operaciju, zbog čega već ulazimo u salu", rekao je Telmi u kratkom razgovoru Nedžati Jakupi, šef Klinike za torakalnu kirurgiju Kliničkog centra Skoplje. 

Naknadno je stigla informacija o još jednoj ozlijeđenoj osobi. Šef Klinike za kirurške bolesti Sveti Naum Ohridski u Skoplju Ljuben Arsenkov, izjavio je da je u tu bolnicu zaprimljen 39-godišnjak s prostrjelnom ranom u predjelu ramena, koju je zadobio u pucnjavi u Aračinovu.

"Riječ je o muškarcu, van je životne opasnosti i smješten je na odjel intenzivne njege. Doveden je prije oko sat vremena i dobio je prostrjelnu ranu desnog ramena," precizirao je Arsenkov agenciji MIA. 

Oglasio se MUP

Makedonska policija ranije je priopćila da je na automobil predsjednika općine Aračinovo Ridvana Ibrahimija pucano iz vatrenog oružja, dok su u vozilu bili njegov vozač i službenik općine. 

Ministar unutarnjih poslova u tehničkoj vladi Sjeverne Makedonije Panče Toškovski potvrdio je za agenciju MIA da je u pucnjavi pogođen vozač i još jedna osoba iz općine. 

Skopski mediji: Gradonačelnik je i ranije prijavljivao prijetnje

Pucnjava se na auto gradonačelnika Aračinova dogodila oko podneva, a policija je na terenu i obavlja očevid. Skopski mediji podsjećaju da je gradonačelnik Ibrahimi i ranije prijavljivao prijetnje policiji. 

U pitanju je manji grad koji se nalazi desetak kilometara sjeveroistočno od glavnog grada Sjeverne Makedonije. 

 

Pročitajte više