Iz auta pucao po afričkim migrantima u talijanskoj Macareti, jedan kritično

Foto: Screenshot

NAJMANJE jedan napadač pucao je na prolaznike iz vozila u gradu Macerata u središnjoj Italiji, a najmanje četvero ljudi je ozlijeđeno. Svi ozlijeđeni su stranci, a mediji javljaju da je riječ o afričkim migrantima. Napadač je uhićen.

Oko vrata je prilikom uhićenja imao omotanu talijansku zastavu, a policija napad smatra rasistički motiviranim. Napadač je pucao iz crne Alfe Romeo, a iako se prvo govorilo o dva napadača zasad je potvrđena informacija samo o jednom.

 

#Macerata È italiano il presunto autore della sparatoria fermato dalle Forze dell'Ordine. Uno dei feriti è stato sottoposto ad intervento chirurgico pic.twitter.com/xx2AcZwI2w

— Polizia di Stato (@poliziadistato) 3. veljače 2018.

 

Jedan od ozlijeđenih je navodno u kritičnom stanju. Lokalni mediji navode da je ukupno šestero ozlijeđenih, pet muškaraca i jedna žena. Izvještavaju i da je napadač istovremeno vozio i pucao kroz otvoren prozor.

Pucnjava se dogodila u različitim dijelovima grada, uključujući željezničku postaju, objavila je televizija RAI.

U dva kovčega pronađeno tijelo tinejdžerke, uhićen nigerijski migrant
 
Pucnjava se dogodila samo nekoliko dana nakon što je u dva kovčega u blizini Macerate pronađeno tijelo 18-godišnje Talijanke. Zbog povezanosti s njezinom smrću uhićen je 29-godišnji nigerijski migrant.
 
Političari s desnice iskoristili su šokantnu smrt tinejdžerke Pamele Mastropietro kako bi uoči općih izbora 4. ožujka promovirali svoju anti-imigrantsku poruku. Još nije otkriven uzrok njezine smrti. Nigerijski osumnjičenik kojemu je prošle godine odbijen azil, no koji je i dalje u Italiji, odbija razgovarati s policijom. 
 
"Što ovaj crv i dalje radi u Italiji", napisao je na svom Facebook profilu Matteo Salvini iz krajnje desne Lege Nord, optuživši vladu lijevog centra da je odgovorna za tu smrt. "Ljevica ima krvave ruke", dodao je Salvini.
 
Osumnjičen Talijan iz Macerate
 
Corierre della Sera javila je da je napadač prvo pucao na dvojicu mlađih afričkih migranata malo poslije 11 sati i jednoga ozlijedio. Nedugo nakon toga ozlijedio je drugo dvoje. Mediji prenose da je osumnjičeni Talijan iz Macerate koji je prije izlaska iz vozila napravio fašističku gestu. 

Ured gradonačelnika upozorio je stanovnike putem Twittera da ostanu kod kuće dok situacija ne bude potpuno pod kontrolom.

Pogledajte video uhićenja:


Pročitajte više