Pučkoj kuhinji u Zagrebu račun za plin pet puta veći: "Mi hranimo gladne"

Foto: Facebook

U GODINU dana račun za plin Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu povećao se čak pet puta, objavio je na Facebooku voditelj kuhinje fra Vladimir Vidović. Pritom je objavio račune za prosinac 2020. godine i za prosinac prošle godine.

S računa koje je objavio vidi se da je Pučkoj kuhinji račun na plin u prosincu 2020. iznosio 5036 kuna. Za prosinac prošle godine iznos računa popeo se na više od 25.000 kuna.

"Je li došlo do poskupljenja plina ili ne? Prosudite sami! Računi za plin za Pučku kuhinju na Svetom Duhu za 12 mjesec 2020 i za 12 mjesec 2021! Slali smo apele, prigovore i molbe! Bez uspjeha! Situacija je alarmantna! Neizdrživa!", objavio je Vidović.

"Mi smo neprofitna organizacija koja svakodnevno dijeli 400 toplih obroka za ljude u potrebi i beskućnike. Cijena plina nam je drastično poskupila prema računu iz 12/2021 iznosila je 1,038743 kn/kWh, prošle godine u istom razdoblju bila je 0,231193 kn/kWh. Potrošnja nam je ista. Čak ove godine nešto malo manja. Ali konačni račun je bio enormno visok. 25.128,44 kn je nedostižna cijena za ono što radimo. Mi jednostavno tih sredstava nemamo", objavio je.

"Ja apeliram i molim da nam vratite cijenu koja je bila prije. Što nam je činiti? Mi pomažemo siromašne. Hranimo gladne, ako se ovako nastavi...", naveo je.

Problem je, po svemu sudeći, što je Pučka kuhinja svrstana u kategoriju poduzetnika, a ne kućanstava. Iako plin za kućanstva još uvijek nije poskupio te se očekuje da će to drastičnog poskupljenja plina za kućanstva doći 1. travnja, cijena plina za poduzetnike je značajno poskupjela. 

Pročitajte više