Pucnjava na Trešnjevci zbog nevraćenih dugova

NEVRAĆENI dugovi razlog su pucnjavi u kojoj je jučer na zagrebačkoj Trešnjevci 53-godišnji muškarac s četiri hica teže ozlijedio 32-godišnjeg prijatelja, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva njih dvojica su uz piće sjedili i razgovarali u lokalnom kafiću. Saznavši da mu stariji neće vratiti dug, mlađi je krenuo za njim u obližnji stan, zatražio novac i pokušao ga udariti stolcem.

Osumnjičeni je tada ispod jastuka izvukao pištoj "Mauser" 7,65mm, koji posjeduje ilegalno, i ispalio najmanje pet hitaca. Unatoč težim ozljedama (dvije ustrijelne rane s leđa i dvije prostrijelne rane ruke) mlađi je muškarac stolcem oborio starijeg na tlo, pobjegao s pištoljem na ulicu, gdje je policajac iz ophodnje zaustavio automobil s kojim je odvezen u bolnicu.

Nakon višesatnih pregovora s Operativno komunikacijskim centrom PUZ-a osumnjičeni se predao policiji, a u akciji je bila angažirana i Interventna jedinica policije. Osumnjičeni je imao slomljeni prst i ranu na glavi.

Osumnjičeni će zbog pokušaja ubojstva nakon kriminalističke obrade uz kaznenu prijavu biti doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Na području Zagreba jučer i tijekom noći zabilježene su 43 teške krađe provaljivanjem i 18 krađa. Dogodilo se 85 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a šest lakše ozlijeđene.

Pročitajte više