Pucnjava na Žnjanu: Splitski redar optužen za pokušaj ubojstva boksačkih trenera

Foto: Google street view

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za pokušaj ubojstva protiv splitskog redara Vedrana Vujevića, koji je 2. svibnja oko 13 sati pred svojim stanom na Žnjanu zapucao iz pištolja na boksačke trenere Gordana Jukića i Marka Tomasovića.

Htjeli su sa njim porazgovarati u vezi ponašanja u jednom splitskom lokalu, odnosno, reći mu da tamo više nije dobrodošao. Ispao je problem nakon što je Vujević nasrnuo na jednog gosta. 

Zapucao pa pobjegao

Vujeviću, pak, nije bilo do razgovora. Iz torbice je izvadio pištolj i zapucao, najprije, put Jukića, a potom i na Tomasovića. Ispalio je cijeli okvir. Jukiću je metak prošao između nogu zadavši mu laku ozljedu, Tomasovića je, pak, pogodio u koljeno.

Dok je Jukić bježao, Vujević je pucao za njim. Zaprijetio je i da će ga ubiti.

Zabrana kontaktiranja i približavanja

Pobjegao je, policija ga nije uspjela pronaći 10 dana. Vujević se sam predao došetavši u postaju u društvu svog branitelja.

Pušten je na slobodu uz jamčevinu od 150 tisuća kuna. U optužnici je predloženo da se produlji mjera opreza, tj. zabrana kontaktiranja i približavanja oštećenicima na udaljenost manju od 100 metara.

Pročitajte više