Pucnjava u newyorškoj vijećnici bila obračun političkih protivnika

U PUCNJAVI u Gradskoj vijećnici New Yorka jednog je vijećnika ubio njegov politički protivnik, kojeg su nakon toga usmrtili pripadnici osiguranja, a motiv ubojstva zasad je nepoznat, rekao je gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg.

Drama se odigrala u 14.08 po lokalnom vremenu, nedugo nakon što je vijećnik iz Brooklyna James Davis, bivši policajac koji se žestoko borio protiv urbanog nasilja, ušao u zgradu Vijećnice zajedno sa svojim gostom Othnielom Askewom, koji je na sljedećim izborima trebao biti njegov protukandidat za mjesto vijećnika.

Davies (41) i Askew (31) popeli su se na galeriju iznad dvorane, kad je Askew izvadio pištolj i počeo pucati u Davisa, pogodivši ga, prema podacima policijskog zapovjednika Raya Kellyja, sa sedam hitaca u tijelo.

Policajac u civilu koji je bio u blizini nakon toga je u Askewa ispucao šest metaka i on je ubrzo umro od posljedica ranjavanja.

Iako je osiguranje u Vijećnici vrlo strogo, posebno nakon napada 11. rujna, prema internom sporazumu vijećnici i njihovi gosti ne moraju proći kroz detektor metala, pa je tako Askew i mogao unijeti pištolj. Kao bivši policajac, naoružan je bio i Davis, ali nije stigao potegnuti svoje oružje.

"Motiv nam nije poznat, ali čini se da je bila riječ o običnoj svađi između njih dvojice", rekao je Bloomberg na konferenciji za novinare.

Pročitajte više