Pucnjava u SAD-u: Četiri osobe ubijene, više ranjenih, među njima i dva policajca

Ilustracija: EPA

NAORUŽANI napadač je u gradu Farmingtonu u Novom Meksiku ubio troje ljudi prije nego što je policija ubila njega, potvrdile su vlasti. Policijska uprava Farmingtona u priopćenju navodi kako su dva policajca prevezena u bolnicu nakon što su ranjena tijekom pucnjave i da se strahuje kako bi moglo biti još civilnih žrtava, prenosi Independent.

Još uvijek nisu objavljeni identiteti žrtava i napadača, kao ni lokacija na kojoj se pucnjava dogodila. Dva ranjena policajca su u stabilnom stanju i trenutno se nalaze u regionalnom medicinskom centru San Juan. Policajci iz policije Farmingtona, ureda šerifa okruga San Juan i državne policije Novog Meksika istražuju detalje incidenta. 

Nije objavljen identitet napadača

Lokalne škole su u 11:15 po lokalnom vremenu zabranile izlazak učenika iz škola nakon zahtjeva policije. "U ovom trenutku detalji koje imamo su da je više policajaca iz policijske uprave Farmington bilo uključeno u pucnjavu", navela je policijska uprava Farmingtona u izjavi.

"Jedan osumnjičenik je ubijen na licu mjesta. Identitet osumnjičenika je nepoznat i za sada nema drugih poznatih prijetnji. Ustrijeljena su dva policajca, jedan iz policije Farmingtona i jedan iz državne policije Novog Meksika, a obojica su trenutačno u Regionalnom medicinskom centru San Juan na liječenju zbog ozljeda i u stabilnom su stanju", dodali su. 

Policija je naknadno objavila kako ne vjeruje da je postojao drugi napadač te je ukinula sve blokade. Nepotvrđena izvješća iz hitne pomoći govore kako se pucnjava dogodila ispred crkve i da je ispaljeno najmanje 50 metaka. Farmington je grad s 46.000 stanovnika oko 240 kilometara sjeverozapadno od Albuquerquea.

Pročitajte više