Pucnjava u SAD-u: Ubijeno troje, dvoje ozlijeđeno. Napadač u bijegu

Foto: UVA Police Department

NAPADAČ je na sveučilištu u SAD-u ubio troje ljudi i ranio njih dvoje, javljaju američki mediji. Sve se dogodilo na glavnom kampusu Sveučilišta u Virginiji u Charlottesvilleu, a osumnjičeni, koji je student na navedenom sveučilištu, i dalje je u bijegu.

Vjeruje se da je osumnjičenik, kojeg je policija identificirala kao Christophera Darnella Jonesa Jr., naoružan i opasan. Opisano je da nosi bordo jaknu s plavim trapericama i crvenim cipelama, a policija navodi da vozi crni automobil. Sveučilišni dužnosnici nisu identificirali žrtve niti su izjavili radi li se o studentima

Na sveučilišnoj internetskoj stranici navodi se da je igrač američkog nogometa, ali kao brucoš nije sudjelovao ni u jednoj utakmici. E-mail koji je studentskom tijelu poslao potpredsjednik sveučilišta preporučio je svim studentima da potraže sigurnost i slijede naredbe o skloništu jer problem još nije riješen.

Pucnjava je najnovija u valu oružanog nasilja na američkim koledžima i srednjoškolskim kampusima zadnjih godina. Krvoproliće je potaknulo raspravu o strožim ograničenjima pristupa oružju u Sjedinjenim Državama, gdje drugi amandman Ustava jamči pravo na nošenje oružja.

Pročitajte više