Puhovski za Index: Hrvatska gubi Piranski zaljev zbog Melanije

Foto: Facebook/ Melania Trump


POLITIČKI analitičar Žarko Puhovski komentirao je rezultate američkih predsjedničkih izbora i ulazak Donalda Trumpa u Bijelu kuću.

>> Donald Trump je predsjednik SAD-a

>> SVE O AMERIČKIM PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA ČITAJTE OVDJE

Puhovski je Indexu kazao kako su rezultati izbora bili potpuno neočekivani baš kao što je kaže, bio i Brexit.


"Izborne ankete su opet krivo prognozirale. Ovdje se radi se o svjetskoj krizi prognoze rezultata.

Pobijedio je čovjek kojemu je jedina kvalifikacija to što je amater. Trump nijedan dan nije bio na javnoj, državnoj ili vojnoj funkciji, a u roku 2 mjeseca dobiva najveću moć.

To amaterstvo je njegova prednost jer se u desnom populističkom ključu ostvarila serija ljevičarskih parola. Pobuna protiv establishmenta. Tamo je sve što dolazi iz Washingtona dočekao s prijezirom i treće realizirana je Maova formula "selo će pobijediti grad". Pobijedio je u dvije trećine kod ljudi koji nemaju fakultet jer se okrenuo reindustrijalizaciji. To mu je donijelo podršku prezrenih na svijetu tj. onih koji nisu bili primijećeni. To je taj paradoks.

Na vanjskoj politici nema pojma što bi trebao raditi. Nema simpatija za NATO te EU. Zapravo nema za nikog osim Putina koji zapravo postaje gospodar svijeta.

Hrvatska gubi Piranski zaljev zbog Melanije. I proturuske tendencije će izgubiti vjetar kojeg su imali u jedrima jer sigurno neće ići u sukob s Rusijom.

Sve u svemu Trump je nesposoban voditi SAD i ključno je pitanje njegova odluka tko će mu voditi vanjsku politiku. Tada će se znati kako stvari stoje", rekao je Puhovski.

Pročitajte više