Puhovski o spašavanju Barišića: Most se bez razloga ponaša kao da ima moralnu poziciju

Foto: Pixsell/Patrik Macek/FAH

DANAS je u Saboru izglasano povjerenje plagijatoru Barišiću.

>> Plagijatoru Barišiću izglasano povjerenje, Mostovci su bili suzdržani

>> DORH OPTUŽUJE SAUCHU "Njegov potpis je na nalozima, novac je uzimao godinama"

Za komentar ove odluke i za mišljenje o situaciji s Tomislavom Sauchom upitali smo političkog komentatora Žarka Puhovskog.

Politikansko taktiziranje

Zastupnici Mosta su, podsjetimo, prilikom glasanja o povjerenju Barišiću, bili suzdržadni. Upitali smo ga kako komentira postupanje zastupnika Mosta prilikom glasanja o nepovjerenju ministru Barišiću, na što nam je Puhovski odgovorio:: "To je naprosto politikansko taktiziranje. Tu se više ništa drugo nema za reći. Pokazuje samo da se Most ponaša kao da imaju moralnu poziciju, a zapravo je nemaju."

Upitali smo ga i povezuje li možda cijelu današnju situaciju s Tomislavom Sauchom sa saborskim izglasavanjem povjerenja. Misli li možda da je ovo planski učinjeno, kao svojevrsna diverzija za sklanjanje pozornosti s Barišića?

Rekao nam je: "Čini mi se nevjerojatno da bi si USKOK tako nešto dopustio, ali ono što bi sada bilo važno, je da USKOK podastre javnosti argumente zbog kojih je bilo potrebno pritvaranje, i to baš danas, odnosno na brzinu. Sklon sam vjerovati da USKOK ima neke svoje razloge, ali to ne bi smjeli držati za sebe".

Travestija demokracije

Na upit o rejtingu vlade nakon odluke o Barišiću, odnosno što misli; hoće li vladi porasti ili pasti popularnost, hoće li je ojačati ili oslabiti, Puhovski je odgovorio:

"Ovo neće uopće utjecati na rejting vlade jer oni koji su za vladu, to smatraju normalnim, a oni koji su protiv su bili, tako i tako već protiv. Mislim da neće bitno utjecati jer ima jako malo ljudi koji će se ovim dati impresionirati. To je trećerazredni problem. Nakon ekonomskih problema i decentralizacije, odnosno nacionalizacije INA-e i privatizacije HEP-a, tu je, po mom sudu, i gospođa Dalić puno veći problem. Reinerovo predsjedavanje Saborom je također puno veći problem".

Upitali smo da nam pojasni zašto je Reinerovo upravljanje Saborom veći problem, odgovorio nam je: "Zato što je to jedna travestija demokracije, taj čovjek se ponaša tako da je za njega gospodin Brkić simbol demokracije".

Pročitajte više