Pukanić za dlaku izbjegao metak u glavu

NEPOZNATI muškarac pokušao je noćas ubiti Ivu Pukanića ispred njegove zgrade u Ilici.

Kako je izvijestila policija, oko 23.50, 47-godišnji Pukanić se pješice vraćao u svoj stan u Ilici, kad mu je ususret došao nepoznati muškarac, koji je u njegovom pravcu ispalio hitac. Srećom, promašio je te je pogodio izlog trgovine "Cmok".

Pukanićeva susjeda nam je kazala kako je noćas čula dva praska te da joj se učinilo kao da je netko iz sačmarice gađao ptice. Prodavačice trgovine "Cmok" su nam rekle kako su ujutro samo vidjele rupu u izlogu.

Nakon što ga je metak promašio, Pukanić je otrčao prema obližnjoj zgradi te je izvadio iz ruksaka svoj pištolj, koji legalno posjeduje, i ispalio je dva hica u zrak, u cilju zastrašivanja napadača, nakon čega se nepoznati počinitelj udaljio s mjesta događaja, priopćila je PU zagrebačka.

Kako Index doznaje, atentator nije bio maskiran te ga je Pukanić, koji ga ne poznaje, opisao policiji, međutim policija ne želi objaviti opis. Kako doznajemo, policija je pronašla i oružje kojim je pucano na Pukanića, međutim ne žele s detaljima izlaziti u javnost. Pištolj je, doznajemo, nađen ispod automobila, u Krajiškoj ulici, a najvjerojatnije je ilegalno nabavljen.


Pištolj napadača pronađen ispod auta zamotan u PVC vrećicu

Odbačeni pištolj pronašla su dvojica civila, a pronađene su i čahure metaka koje su Pukanić i napadač ispalili. Pištolj je pronađen u PVC vrećici.

Pukanić je nakon pucnjave pozvao policiju, koja navodi kako posljednjih dana nije prijavio nikakve prijetnje pa motiv napada zasad ostaje nepoznat. Policiji još uvijek nije poznato ima li svjedoka napada.

Pukanić neposredno prije napada nije parkirao automobil u dvorištu svoje zgrade, nego u ulici preko puta.

Pukanić se izmaknuo metku

Ivo Pukanić jutros je za Index kazao kratko kako će sve biti rečeno na press konferenciji, a oko pola sata nakon toga izašao je tekst u Nacionalu o noćašnjem događaju.

U članku u Nacionalu piše kako je atentator iz neposredne blizine pucao Ivi Pukaniću u glavu, međutim ovaj je uspio reagirati i izmaknuti se, pa je metak završio u obližnjem dućanu "Cmok". "Prilikom pokušaja ispaljivanja drugoga metka, atentatoru se zaglavio pištolj, što je Pukanić iskoristio, pretrčao na drugu stranu ceste te je pritom uspio izvaditi svoj pištolj, za koji ima  dozvolu za držanje i nošenje", piše u Nacionalu.

Kada je ubojica krenuo za njim, Pukanić je izvadio svoj pištolj vičući: "Stoj, pucat ću", te je ponovio upozorenje još jednom, a potom je zapucao u zrak. Atentator je zatim pobjegao u smjeru Krajiške ulice.

Pukanić je unatoč tome što je atentator bježao ponovo zavikao da će pucati, a s obzirom da se atentator nije obazirao, Pukanić je ispalio još jedan metak u zrak.

Nakon što je ubojica nestao u mraku, Pukanić je pozvao policiju.

"Kako je bio potpuno sam na cesti, prislonjen uz zid u strahu da mu netko ne puca u leđa, krenuo je trkom prema policiji koja čuva predsjednika Mesića, 200 metara dalje u Ilici. Dotrčavši do njih, Pukanić ih je zamolio neka odmah zovu svoje kolege", piše u Nacionalu.

"Pokušaj ubojstva je rezultat sramotnih napisa o mojoj obitelji"

Pukanić nije poznavao napadača niti je policiji prijavio bilo kakve prijetnje. Kazao je kako smatra da je pokušaj njegova ubojstva rezultat "sramotnih medijskih napisa o odnosima u njegovoj obitelji".

Što se tiče njegove dozvole za oružje, iz policije uvjeravaju kako je legalno posjeduje te da, ako nije kažnjavan, nema razloga da nema i dozvolu za oružje.

Jedna od Pukanićevih susjeda nam kaže kako ju je nakon noćašnjeg incidenta strah te kako se ne osjeća nimalo ugodno. Kraj njih, kaže, živi već 17 godina i obiteljski su prijatelji te napominje kako "s njima nikada nije bilo problema".

Mirjana Pukanić još uvijek u bolnici

Na mobitel Mirjane Pukanić, supruge Ive Pukanića, javila se njena prijateljica, koja nam je kazala samo kako je Mirjana još uvijek u bolnici te da nam ništa drugo ne može reći.

Atentat vezan uz prodaju NCL-a?

Pukanić odnedavna, naime, više nije većinski vlasnik Nacionala. On je prodao čak 50 posto tvrtke austrijskom partneru VCP-u, čime je ta tvrtka svoj udio povećala na 75 posto.Neki smatraju da bi upravo to mogao biti razlog atentata.

Očekuje se da će se više o svemu znati nakon novinske konferencije zakazane za nešto poslije 13 sati u prostorijama Nacionala.

R.I.
Foto: K.H.

Pročitajte više