Pula: 21. Rujna proslava istarskih antifašista

UDRUGA antifašističkih boraca grada Pule 60. obljetnicu sjedinjenja Istre, Rijeke, Zadra i otoka matici Hrvatskoj proslavit će 21. rujna u pulskoj Areni, a svečanosti će biti nazočan i premijer Ivica Račan, najavio je predsjednik pulske Udruge antifašističkih boraca Miho Valić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

On je pozvao borce i građane da se u pulskom amfiteatru okupe u što većem broju kako bi dostojanstveno obilježili i proslavili oslobođenje Istre i njezino sjedinjenje s maticom Hrvatskom. Prema njegovim riječima, uz visoke državne dužnosnike, svečanosti će prisustvovati i niz visokih gostiju i boraca antifašista iz Slovenije, Italije i Austrije.

"Od 9. rujna pa nadalje na prigodnim susretima boraca i građana evocirat ćemo sjećanja na najslavnije rujanske događaje, a komemoracijama će se odati počast palim antifašističkim borcima u Labinu, Kanfanaru, Tićnu i Žminju", rekao je Valić. Dodao je kako će se veliki narodni zbor u Areni, na kojem se očekuje više od 10 tisuća građana, održati pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića.

(Hina) dspo ln

Pročitajte više