PULA: IDF PREDSTAVIO KANDIDATE ZA VIII. IZBORNU JEDINICU

Istarski demokratski forum (IDF) na večerašnjem je središnjem predizbornom skupu u Puli za VIII. izbornu jedinicu predstavio izborni program i kandidate s liste u kojoj je pet članova IDFa i devet nezavisnih kandidata s nositeljem presjednikom IDFa Lucianom Delbiancom.

Delbianco je rekao kako kandidati s te liste žele takvu demokraciju u kojoj će glas pojedinca "vrijediti četiri godine, a ne samo na dan izbora". Po njegovim riječima u aferama "Viktora Lenca", Artenaturista, Riječke i Istarske banke te rasprodaje zemljišta IDF je stalno upozoravao na privatne interese pojedinaca. Međutim, dodao je, iako su obećavale promjene, stranke koje se smatraju lijevima nastavile su u rasprodaji zemljišta i imovine ondje gdje su drugi stali 3. siječnja 2000.

"Upravo zato glasovanje za dosadašnje stranke samo je glas za nastavak takve prakse", ustvrdio je Delbianco i dodao kako će se IDF, dobije li potporu građana, zauzimati za hitan povrat duga umirovljenicima već 2004. na temelju referendumske odluke. Jer, smatra Delbianco, hitan povratak duga umirovljenicima mora postati proračunski prioritet.

Govoreći o rasprodaji zemljišta u Istarskoj županiji, predsjednik IDF-a je kazao kako se na toj rasprodaji ne može graditi ni turistička ni opća budućnost. "Dopustimo li rasprodaju zemljišta strancima, našu ćemo obalu i more gledati još samo na razglednicama", ustvrdio je.

Drugi na listi IDF-a Franjo Butorac iz Rijeke ustvrdio je kako je Hrvatska umorna od velikih političkih stranaka koje obećavaju samo prije izbora. "Hrvatskoj ne treba to, nego promjene na političkoj sceni gdje će i ostale stranke pronaći svoje mjesto. U tome IDF vidi svoju priliku", rekao je Butorac.

(Hina) dspo ln

Pročitajte više