Pula: IDS pregovara s HSU-om

NOSITELJ koalicijske liste IDSSDP za pulsko Gradsko vijeće Valter Drandić danas se sastao i razgovarao s mogućim koalicijskim partnerom za sastavljanje vlasti u Puli, s nositeljicom liste Hrvatske stranke umirovljenika Vesnom Petrović.

Koalicija IDS-SDP u Puli je osvojila 11 od ukupno 26 vijećničkih mjesta, Nezavisna gradska lista Loredane Štok osvojila je pet, Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) i Istarski demokratski forum (IDF) po četiri mandata dok su HDZ i koalicija HNS-Zeleni-HSS osvojili po jedan mandat u budućem sazivu pulskog Gradskog vijeća.

Premda je koalicija IDS-SDP pojedinačno osvojila najviše mandata, to joj ipak nije bilo dostatno za sastavljanje vlasti pa je stoga nositelj liste Valter Drandić počeo pregovore s Hrvatskom strankom umirovljenika.

U izjavi za novinare Valter Drandić izrazio je zadovoljstvo razgovorima jer smatra kako je program HSU-a kompaktibilan s IDS-ovim programom pa je stoga preuzeo na sebe obvezu da sastavi zajednički program te koalicije koja bi u sljedećem mandatu trebala upravljati Pulom.

Nositeljica Hrvatske stranke umirovljenika za grad Pulu Vesna Petrović rekla je kako je ta stranka voljna koalirati s IDS-om kako bi zajednički upravljali gradom.

"Zahvaljujući našem programu osvojili smo četiri mandata, pa smo stoga spremni za razgovor sa svima koji prihvaćaju naš program. Do sada se javio jedino IDS i izvjesno je da ćemo se uspjeti dogovoriti oko zajedničkog upravljanja Pulom", zaključila je Vesna Petrović.


Pročitajte više