Pula: Nuić najavio tjeralicu za trećeosumnjičenim

NA ZAHTJEV županijskoga državnog odvjetnika Vlatka Nuića istražni sudac Županijskog suda u Puli Eugen Pustijanac donio je odluku da se provede istraga protiv 45-godišnjeg Ante Zirduma iz Pule zbog osnovane sumnje da je povezan s eksplozijom ručne bombe u pulskome naselju Šijani, najavivši i raspisivanje tjeralice.

U eksploziji što se dogodila 20. veljače na parkiralištu pred neboderom u Koparskoj ulici nitko nije ozlijeđen, ali je materijalna šteta znatna jer je oštećeno sedam vozila.

Protiv dvojice osumnjičenika za to dijelo Milana Štifanića(32) i Dalibora Ukote (33) pokrenuta je istraga i oni se nalaze u pritvoru.

Po Nuićevim riječima Zirdum, za kojim je istarska Policijska uprava već raspisala potragu, osumnjičen je da je počinio kažnjivo djelo pokušaja ubojstva i ugrožavanja sigurnosti pa je istražni sudac osim rješenja o pritvoru izdao nalog MUP-u za raspisivanje tjeralice.

Kako se sumnja da je osumnjičenik napustio Hrvatsku, županijski državni odvjetnik Nuić je u izjavi za novinare kazao kako će MUP, ako se potvrdi da je Zirdum izvan Hrvatske, raspisati i međunarodnu tjeralicu.

Nuić je dodao kako će i protiv onih koji osumnjičenika budu skrivali pokrenuti sudski postupak zbog pomaganja počinitelju nakon što je počinio kažnjivo djelo.

Pročitajte više