Pula: Račan s Jakovčićem o projektu "Brijuni-Rrivijera"

PREDSJEDNIK Vlade Ivica Račan izrazio je zadovoljstvo današnjim razgovorom s istarskim županom Ivanom Jakovčićem u Puli u kojima je, kako je rekao, "prevladao visok stupanj razumijevanja te iskazan napredak suradnje u zajedničkim projektima koji su bitni i za Istru i za Hrvatsku".

Ustvrdivši kako će Istarski ipsilon biti izgrađen u predviđenu roku, Račan je kazao novinarima da se sa županom dogovorio o pojedinostima o osnivanju zajedničkog društva "Brijuni-Rivijera" s državno-županijskim mješovitim vlasništvom, a ugovor o osnivanju društva Vlada je prihvatila na jučerašnjoj sjednici.

Taj projekt treba potaknuti razvoj turizma u Istri i izvan nje i vjerujem da će biti upješan, istaknuo je premijer i dodao kako se time Vlada obvezala da će učinkovito riješiti pitanje vojnih objekata na tom području. Vlada je, dodao je, odlučna da prostor kojim se vojska koristila na izrazito turističkim područjima služi za razvoj, a ne za vojne potrebe.

Župan Jakovčić je dodao kako će projekt "Brijuni Rivijera" u idućih pet godina razriješiti pitanje nezaposlenosti u Istri.

Na novinarski upit Ivica Račan je ustvrdio kako je izgradnja plinske mreže u Hrvatskoj projekt iza kojeg čvrsto stoji Vlada. Po njegovim riječima to je "dramatično razvojno pitanje" te, kako je rekao, "ne možemo se šaliti s njegovom provedbom".

"Najvažnije je s bušotina u Jadranu plin dovesti na obalu, ali i na kopnu treba učiniti sve kako bi taj plin bio iskorišten", naglasio je Račan.

Nakon razgovora u Županiji Račan se sastao i s pulskim gradonačelnikom Lucianom Delbiancom.

(Hina) dspo dd

Pročitajte više