Pula: ´rover´ udario u stablo; poginuo 16-godišnjak, dvojica ozlijeđena

Od posljedica teške prometne nesreće, koja se dogodila danas u 14,45 sati na cesti Pula Fažana, u pulskoj je Općoj bolnici umro 16godišnji Marko Mutić iz Pule, izvijestila je istarska Policijska uprava.

Nesreća se dogodila kad je osobni automobil ´rover´, pulske registracije, kojim je upravljao 19-godišnji Dean M. iz Pule, u blizini raskrižja prema Štinjanu, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, sletio s ceste i udario u stablo. U nesreći je teško ozlijeđen njegov suputnik Marko Mutić, koji je nakon pola sata umro u bolnici, kazala je glasnogovornica istarske policije Štefanija Prosenjak-Žumber.

Vozač ´rovera´ teže je ozlijeđen i zadržan je u Općoj bolnici, a njegov drugi suputnik, 17-godišnji Diego S. iz Pule lakše je ozlijeđen.

Zbog nesreće, cesta od Pule do Fažane bila je zatvorena za promet od 15 do 16,45 sati, a vozilo se obilazno preko Štinjana.

Osim prometne policije očevid su obavili zamjenik županijskoga državnog odvjetnika Stjepan Borovečki i istražni sudac Županijskoga suda u Puli Eugen Pustijanac, koji je naredio obdukciju poginulog mladića i vještačenje automobila.

Pročitajte više