Pula: Skuterom nudio i preprodavao drugu

ISTARSKA policija uhitila je jučer 35-godišnjeg Puljanina E. K. koji je na skuteru po Puli nudio i preprodavao opojnu drogu te je kod njega sveukupno pronađeno 400 grama heroina, izvijestila je danas policija.

Po riječima načelnika Odjela organiziranog kriminaliteta Mladena Grozdanića policija je već duže vrijeme raspolagala informacijom da 35-godišnji Puljanin na skuteru na području grada Pule nudi i preprodaje opojnu drogu. Daljnjim provjerama identificiran je i jučer zatečen na skuteru ispred zgrade gdje stanuje te je tom prigodom kod njega pronađeno pet grama heroina.

Pretragom stana koji koristi, dodao je Grozdanić, pronađeno je više paketa različitih težina odnosno jedan paket sa 261 gramom, zatim pakovanja po 54 i 22 grama te 17 vrećica u kojima je bilo od 3 do 5 grama heroine, digitalnu vagu, PVC rukavice te 31.900 kuna, 100 dolara i 250 eura, novac koji se dovodi u vezu s preprodajom opojne droge. Ukupno je pronađeno 400 grama heroina čija vrijednost iznosi oko 18 tisuća kuna.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni telefonom zaprimao narudžbe, a zatim skuterom na području Pule drogu osobno dostavljao i preprodavao.

Inače, 35. godišnji E. K., koji će tijekom dana biti prepraćen u istražni centar Županijskog suda u Puli, već je poznat policiji zbog počinjenih kaznenih djela teških krađa i zlouporabe opojnih droga.

Pročitajte više