Pula: Suđenje optuženima za krijumčarenje kokaina

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Puli iznošenjem obrane danas je nastavljena glavna rasprava u sudskom postupku koji se vodi protiv Draška Čubrilovića (60) i Angela Andonova (45) iz Zagreba, Duška Kotlara (30) iz Slavonskog Broda te slovenskog državljanina Ernesta Verglasa (61) iz Kopra koji su optuženi za udruživanje radi kupnje 301 kilograma kokaina na Malim Antilima te prijevoza jedrilicom "Adelante" do Hrvatske radi daljnje prodaje.

Optuženici se nalaze u pritvoru u Puli od 14. rujna prošle godine kada su uhićeni u lučici autokampa "Veštar" nedaleko od Rovinja dok su iz jedrilice na obalu prenosili kokain.

Današnje ročište nastavljeno je iznošenjem obrane drugooptuženog Angela Andonova koji je tom prigodom ustvrdio kako se s trojicom suoptuženika nije dogovarao o prodaji i distribuciji droge. Po njegovim riječima, 12. rujna nazvao ga je prvooptuženi Čubrilović zatraživši da dođe po njega u Rovinj autom kako bi prevezli cigarete.

"Znao sam da se Čubrilović, s kojim sam prijatelj, nalazi na krstarenju pa sam odlučio krenuti do Rovinja gdje sam iznajmio auto i u nedjelju 14. rujna došao u Veštar", kazao je Andonov priznavši pritom kako je promijenio registracijske pločice na iznajmljenoj "opel corsi". On je nadalje rekao kako je tu večer prenio pakete s jedrilice u auto no, kako je rekao, "kada je shvatio da su ti paketi teži nego što bi bili da se u njima nalaze cigarete, upitao je Čubrilovića što je u njima". Ovaj mu je odgovorio, dodao je Andonov, kako će mu sve objasniti. a da je bila riječ o kokainu Andonov je shvatio tek nakon uhićenja.

Trećeoptuženi Duško Kotlar, inače skiper na jedrilici "Adelante", i danas se branio šutnjom pa je predsjednik sudskog vijeća Damir Krpan pročitao iskaz koji je dao u istražnom postupku.

U završnim riječima branitelji četvorice optuženika za svoje su branjenike tražili oslobađajuće ili pak minimalne kazne dok je županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić za svu četvoricu zatražio primjerenu kaznu.

Objava presude predviđena je za petak u podne.

Pročitajte više