"Nema razloga za paniku. Prvi simptomi pojavljuju se dva do tri dana nakon konzumiranja zaražena mesa. Zarazu prate smetnje probavnog sustava bolesnih, proljev koji traje do dva dana i lagano povišena temperatura" , kazala je dr. Skopljak.
Sumnja se da su zaraženi jeli polutrajne i trajne kobasice proizvođača "Marvika" iz Garčina kod Slavonskog Broda.
Po podatcima Epidemiološke službe županijskog Zavoda za javno zdravstvo ti se proizvodi u Istri prodaju samo u Puli, na "Marvikovu" prodajnom mjestu na gradskoj tržnici te u mesnici "Liberu". Epidemiološka služba stoga poziva sve one koji u zalihama drže "Marvikove" kobasice neka ih donesu, odnosno dostave u Službu.
Veterinarski inspektor Brodsko-posavske županije Damir Agičić izjavio je da su svi uzorci iz garčinske klaonice poslani na analizu i da su nalazi negativni.
Trihinela se u Puli zadnji put pojavila prije dvije godine kad se zarazilo oko 120 osoba.