Puljak i Ivošević danas podnose ostavke, u 10 sati je press konferencija

SPLITSKI gradonačelnik Ivica Puljak i njegov zamjenik Bojan Ivošević danas tijekom jutra bi u zgradi gradske uprave trebali podnijeti ostavke. Rezultat je ovo reakcija gradskih vijećnika na podizanje optužnice protiv Ivoševića. DORH ga tereti zbog prijetnji urednici Slobodne Dalmacije.

> PRESS KONFERENCIJU KOJA JE NA RASPOREDU U 10 SATI MOĆI ĆETE PRATITI NA INDEXU

Budući da se ovom temom gradska uprava bavila danima, vijećnici su zaključili da afera oduzima dragocjeno vrijeme koje bi inače bilo utrošeno na važnije stvari, zbog čega su partneri i oporba odlučili zamrznuti suradnju s Ivicom Puljkom i zatražiti Ivoševićevu ostavku.

Puljkova i Ivoševićeva ostavka za Splićane znače izlazak na nove izbore. Kako stvari sada stoje, definitivno će biti birani gradonačelnik i zamjenici, a možda će biti raspisani i izbori za Gradsko vijeće.

> RAZVOJ DOGAĐAJA PRATITE NA INDEXU

Index doznaje kako Puljak i na nove izbore ide s Ivoševićem kao zamjenikom

Index je doznao da Puljak sve ovo čini jer ne namjerava odustati od svog zamjenika. Kad se opet kandidira, ići će s Ivoševićem kao dogradonačelnikom i tražiti potporu građana. Građani su je dosad davali. I nakon što je otkriveno da je Puljak pjevao ustaške pjesme i nakon što se Ivošević obračunavao sa Židovima, pobijedili su na izborima.

Puljak je imao opciju da smijeni zamjenika, čime bi Ivošević došao u Gradsko vijeće. Mogao ga je postaviti i za savjetnika, kao što je nedavno u Gradsku upravu angažirao zviždačicu Maju Đerek.

Ivošević: Pokažimo im šta je Split

Zvijezda ove političke krize, Bojan Ivošević, tek se kratko o svemu oglasio na Facebooku porukom "Pokažimo im šta je Split."

Pročitajte više