Pulska bolnica dobila ultrazvučni uređaj za trudnice

Foto: Hina

VIŠEGODIŠNJI donator i počasni građanin Pule Nikolaj Viktorov danas je Službi za ginekologiju i opstetriciju pulske Opće bolnice donirao i uručio pokretni ultrazvučni uređaj za trudnice vrijedan 400.000 kuna.

Viktorov je istaknuo kako je siguran da će taj ultrazvučni skener zauzeti svoje mjesto na Odjelu za porodništvo i ginekologiju i postati pouzdan alat za dijagnosticiranje zdravlja majki i djece. Riječ je o ultrazvučnom uređaju HS40 marke Samsung.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je kako je sretan i ponosan što u Puli živi čovjek poput Nikolaja Viktorova, koji je ponovno odlučio bolnici donirati vrijedan uređaj.

Ravnateljica bolnice: Svaka donacija je iznimno bitna i vrijedna

U ime bolničke Službe za ginekologiju i opstetriciju dr. Dragan Belci rekao je da je taj ultrazvučni aparat izuzetno bitan u njihovom svakodnevnom radu te dodao da im je, osim edukacije liječnika, potrebna i najmodernija aparatura kako bi postavili točnu dijagnozu koja onda rezultira i boljim ishodom liječenja.

"Danas donirani ultrazvuk bit će smještan na Poliklinici gdje radimo prve procjene i na osnovu tih procjena odlučujemo o liječenju pacijenata. Naša bolnica je referentna bolnica i jedina u Istri u koju žene dolaze rađati i liječiti se. I ove pandemijske godine u rodilištu imamo povećan broj poroda i mogu slobodno reći da uživamo povjerenje građana jer dobro rodilište znak je da i je bolnica dobra", zaključio je Belci. 

Govoreći o opremljenosti nove pulske bolnice ravnateljica dr. Irena Hrstić kazala je da je najveći dio potrebnih uređaja već kupljen, na što se utrošilo čak 200 milijuna kuna, dok su u tijeku natječaji i javne nabave velike vrijednosti za ostatak ultrazvučnih uređaja za ostale bolničke odjele, medicinski namještaj i kirurške instrumente.

Upravo iz tog razloga, naglasila je Hrstić, svaka donacija bolnici je iznimno bitna i vrijedna.

Pročitajte više