Pulska gradska vlast zadovoljna što su Izraelci odustali od posla u zračnoj luci

PULSKI gradonačelnik Luciano Delbianco danas je, komentirajući izjavu istarskog župana Ivana Jakovčića kako je pulska gradska vlast zbog oštra protivljenja djelomice odgovorna što je izraelski partner odustao od izvedbe projekta prenamjene zrakoplova u pulskoj Zračnoj luci, kazao kako se grad uvijek protivio dovođenju vojne industrije u Pulu.

Kako je Delbianco rekao na tiskovnoj konferenciji, kad neki županijski projekt ne vidi "svjetlo dana", Jakovčiću je kriv netko drugi.

Predsjednik Gradskog vijeća Livio Bolković je izrazio zadovoljstvo što su Izraelci odustali od tog projekta koji je, kako kaže, "nespojiv s razvojem turizma u Istri".

Bolković je na konferenciji za novinare izvijestio novinare kako će najveći dio od 289,5 milijuna kuna ovogodišnjega gradskog proračuna biti namijenjen gradnji i održavanju komunalne infrastrukture. Tako će se, dodao je, ove godine ulagati u gradnju i obnovu kanalizacije, javne rasvjete, prometnica i zelenih površina te komunalne infrastrukture, a nastavit će se i projekti koji pridonose kvaliteti života građana, poput uređenja športskih objekata po europskim standardima.

Bolković je istaknuo kako je sadašnja pulska gradska vlast "umorna od stalnih i neutemeljenih napada oporbe" kojoj je, po njegovu mišljenju, jedini cilj rušiti sadašnju vlast. "Mi nikomu ne poričemo pravo na kritiku i ocjenu naših projekata ako su te kritike utemeljene. Oporbi je očito cilj srušiti ovu vlast, no poručujem joj kako će ova vlast završiti mandat do kraja", kazao je Bolković i ustvrdio kako je sadašnja vlast naslijedila od prošle IDS-ove vlasti čak 20 milijuna kuna gubitka u gradskom proračunu.

Gradonačelnik Delbianco je izrazio zadovoljstvo predstavljanjem grada na 35. europskom boksačkom prvenstvu, podsjetivši kako je rekonstruirani Dom športova u Puli postao središnjim športskim objektom koji Pulu svrstava među malobrojne gradove koji sada i ubuduće mogu organizirati najzahtjevnija športska natjecanja. Obnova i dogradnja Doma sportova stajala je grad 6,5 milijuna eura, no tomu treba dodati i bankovne kamate jer je posao obavljen novcem od zajma, izjavio je, dodavši da "grad otplaćuje 700 tisuća kuna na mjesec pa će dogradnja Doma stajati gotovo deset milijuna eura."

Procijenio je da svih deset milijuna eura neće pasti na teret poreznih obveznika jer u gradskoj upravi računaju da će gradska ustanova "Pula sport", koja upravlja športskim objektima, ekonomskim poslovanjem ostvariti i određenu novčanu dobit.

Pročitajte više