Pupovac na HTV-u predstavio izborni program SDSS-a za kandidata srpske manjine

PREDSTAVLJAJUĆI izborni program Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) na HTV-u, kandidat na listi te stranke za srpsku nacionalnu manjinu Milorad Pupovac kazao je da se zalaže za rješavanje imovinskih i političkih problema Srba u Hrvatskoj.

Naglasio je važnost rješavanja "tereta rata" u kojem su, kako je rekao neki pripadnici te nacionalne manjine ocrnili svoje sugrađane.

SDSS želi da Hrvatska bude uljuđeno društvo i da Srbi u njemu žive kao ravnopravni građani i priznat narod. Zalagat će se da svi hrvatski građani imaju jednaka imovinska prava, da svi vlasnici dobiju svoju imovinu natrag, te da se Srbima koji su u vrijeme rata ostali bez stanarskih prava omogući otkup stanova.

Pupovac je pozvao da se obnove sredine u kojima žive Srbi i da "ponovo žive u miru i slozi s onima s kojima su stoljećima živjeli, kao i onima koji su tijekom rata doseljeni u Hrvatsku".

SDSS sa svojim kandidatima u Hrvatskom saboru želi provesti "afirmativnu manjinsku politiku, koja će voditi računa o svemu što je bitno za državu - da bude pravna, građanska i uljuđena".

Vrijeme je da Hrvatska formira manjinsku politiku koja neće biti ukras, dodatak ili nužno zlo, već njezina demokratska sastavnica, rekao je Milorad Pupovac kandidat SDSS-a za zastupnika srpske nacionalne manjine.

Pročitajte više