Pusić: Ako je Bandić kandidat za gradonačelnika, nema koalicije s SDP-om

PREDSJEDNICA HNS-a Vesna Pusić rekla je danas da "od koalicije HNS-a i SDP-a u gradu Zagrebu nakon sljedećih (lokalnih) izbora neće biti ništa ukoliko je Milan Bandić kandidat za gradonačelnika".

"Što se nas tiče vrijeme je i da drugi pometu pred svojim vratima", rekla je Pusić na konferenciji za novinare, komentirajući ostavku kolege Srećka Ferenčaka na članstvo u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu.

Međutim, dodala je, "ne treba odustati niti od ukazivanja od afera koje nanose štetu, a svaka od njih, kao jednog od svojih glavnih aktera imala je Milana Bandića".

U tom kontekstu spomenula je kupnju zemljišta Zagrepčanke za 30 milijuna njemačkih maraka, na koju se Grad Zagreb još uvijek nije uspio uknjižiti, prodaju zemljišta Croatia-busu po cijeni od 94 eura po kvadratu i naknadnu kupnju te zemlje po višestruko većoj cijeni, pritisak na sudbenu vlast sramotnim oglasom "Istina je", izgradnju krova na staračkom domu "Sv. Ana" za 14 milijuna kuna, opstrukcije i probleme koji su pratili donošenje GUP-a, opstruiranje POS-a, odluke o prodaji gradskih stanova te različite smjene u tvrtkama u gradskom vlasništvu, uključujući i zadnju u bolnici "Sveti Duh".

Ustvrdila je da je Ferenčak podnio ostavku da bi "oteretio Poglavarstvo od hajki koje su dignute i omogućio normalan rad gradskoj organizaciji HNS-a".

Smatra da ne treba podnijeti ostavke ni na koju drugu svoju funkciju.

Ustvrdila je da je ostavku podnio po svojoj vlastitoj odluci, a ne zbog toga što on (Ferenčak) ili bilo tko drugi u HNS-u smatra da je moralno-pravno odgovoran.

HNS-ovac Srećko Ferenčak podnio je 7. siječnja neopozivu ostavku na dužnost člana Gradskog poglavarstva zbog kako je obrazložio "izloženosti klevetama, lažima i medijskom javnom linču" u aferi oko preprodaje gradskog zemljišta u Sopotu. Riječ je o zemljištu što ga je Hrvatski nanbudo institut 1996. od Grada dobio po povoljnim uvjetima po cijeni od 832 tisuće kuna, a u svrhu izgradnje centra za invalide. HNI je potom 2001. zemljište uknjižio kao svoje vlasništvo, da bi ga dvije godine kasnije prodao za 11,7 milijuna kuna. Na čelu HNI-a bili su Srećko Ferenčak i Petar Turković.


Pročitajte više