PUSIĆ: I DALJE POZIVAMO SDP NA PREDIZBORNU KOALICIJU

Saborska zastupnica i predsjednica HNSa Vesna Pusić izjavila je danas u Šibeniku da će o mogućem ujedinjenju LSa, Libre i HNSa u jednu stranku njihove središnjice odlučiti za desetak dana.

U svakom slučaju, dodala je, "već sad je izvjestan njihov zajednički nastup na lokalnim izborima". "HNS i dalje poziva SDP i HSS na predizbornu kolaciju, jer jedino ujedinjena oporba može pobijediti HDZ u većini županija i gradova", rekla je.

Vesna Pusić boravi danas u Šibeniku zbog najavljene izvanredne izborne skupštine gradskog HNS-a, ali kako se kandidat za predsjednika šibenske podružnice Petar Baranović, zbog vremenskih neprilika, nije uspio vratiti s Raba, gdje je sudjelovao na Devetom susretu ribara Hrvatske, izborna skupština odgođena je za dva tjedna.

Predsjednica HNS-a tom je prigodom članovima Skupštine rekla da su lokalni izbori iznimno važni jer se - zbog činjenice da je danas na vlasti samo jedna stranka - iz izvršnih poslova isključuje velik broj kvalitetnih ljudi samo zato što dolaze iz oporbe.

"Pobjeda ujedinjene oporbe na lokalnim izborima značit će mobilizaciju valikog broja ljudi, bez obzira na to iz koje stranke dolaze. Smatram da smo, upravo zbog toga što nismo zajednički nastupili na parlamentarnim izborima, uzalud potrošili 134 tisuće glasova, koliko su SDP, HSS i HNS na proteklim izborima dobili više od HDZ-a. Griješiti je ljudski, ali loše je iz pogrešaka ništa ne naučiti", istaknula je predsjednica HNS-a.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Goran Jurković rekao je kako je ta stranka i na županijskoj razini pozvala SDP i HSS na predizbornu koalciju, te da su razgovori, iako zasad samo načelni, pozitivni.

(Hina) xžpod ymc

Pročitajte više