PUSIĆ: PRAVO VRIJEME ZA IZLAZAK IZ HNS-A

Predsjednica HNSa Vesna Pusić na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci ustvrdila je da je "sada pravo vrijeme za izlazak iz ove političke stranke za one koji to žele".

Pusić je kazala da ne zna koliko je članova stranke istupilo nakon izbijanja zagrebačke krize. Kazala je da su se i neki članovi koji su bili na spisku onih koji istupaju iz članstva javili čelništvu stranke i rekli da nisu tražili istupanje.

Predsjednica HNS-a je kazala da se u stranci ne bi trebali baviti tim, kako je nazvala, perifernim temama, već se posvetiti razvojnim projektima i razvoju Sveučilišta. Kazala je kako će se tek na izborima vidjeti kako će ova kriza djelovati na HNS, rekavši da su ranije "i ozbiljni ljudi izlazili, pa je to stranku samo jačalo".

Pusić je govoreći o prijedlogu državnog proračuna rekla da se u njemu ne spominje financiranje institucija visokog školstva, u cilju njegova izjednačavanja s onim u Europskoj uniji.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić zbog vremenskih je nepogoda odgodila najavljenu konferenciju za novinare koja se trebala večeras održati u Puli.

(Hina) dsil

Pročitajte više