Pusić: Za uspjeh oporbe na lokalnim izborima bio bi najbolji zajednički nastup

PREDSJEDNICA Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić rekla je danas kako bi za pravi uspjeh oporbe na predstojećim lokalnim izborima bio najbolji zajednički nastup oporbenih stranaka te kako očekuje da će se dva oporbena bloka dogovoriti o koaliranju.

HNS očekuje da će SDP i HSS s jedne te HNS, Libra i LS s druge strane do izbora ipak dogovoriti izborne koalicije u županijama i županijskim središtima, rekla je Pusić Hini danas u Zagrebu, nakon konstituirajuće sjednice Predsjedništva stranke, koje je razgovaralo je o pripremama za lokalne izbore.

Dodala je kako je HNS-u prihvatljiva i varijanta poslijeizborne suradnje s SDP-om i HSS-om te zajedničkih lista u jedinicama lokalne samouprave u kojima je to moguće, kako su jučer dogovorila čelništva SDP-a i HSS-a.

Istaknula je pritom da je HNS na zajedničkim listama spreman sudjelovati po principu rezultata istraživanja javnog mijenja, a da će u poslijeizbornu suradnju ulaziti isključivo kao ravnopravan partner.

Na pitanje očekuje li da će se dva oporbena bloka do izbora ipak dogovoriti o zajedničkom nastupu, Pusić je odgovorila potvrdno.

"Razgovarali smo i razgovarat ćemo o modusima suradnje i očekujem da ćemo na izborima u županijama i županijskim središtima nastupiti zajednički" , rekla je Pusić.

Pročitajte više