Pušteno 20-ak BBB-a iz zatvora u Grčkoj

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Prva skupina hrvatskih navijača Dinama puštena je danas iz grčkog zatvora gdje su od kolovoza bili pod istragom zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a, javlja HRT. Grčke pravosudne vlasti donijele su u petak odluku o puštanju na slobodu uz jamčevinu 30 pripadnika BBB-a, navijača zagrebačkog Dinama uz zabranu dolaska u Grčku na sportske događaje i jamčevinu od 1000 eura za svakoga.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o nekih dvadesetak navijača, javlja HRT. Pripadnici BBB-a u istražnom su zatvoru od kolovoza zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a u kojima je poginuo jedan navijač atenskog kluba. Posljednjih dana svi osumnjičeni bili su ispitani na grčkim sudovima i odbacili su krivnju.

Grčki mediji prenijeli su da je podneseno oko 95 zahtjeva za puštanjem na slobodu. Bad Blue Boysi slobodu su čekali u 14 zatvora diljem Grčke.  

Malenica jučer: Do Božića bi svi trebali biti kući

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica rekao je sinoć za HRT da vjeruje da bi do Božića svi hrvatski državljani trebali doći u Hrvatsku. "Treba nam svima skupa strpljenje da pričekamo odluke grčkih sudova, ali, evo, nadamo se i vjerujemo u najbolje, da će oni za Božić biti kući", poručio je Malenica.

Za ukidanje istražnog zatvora za dio navijača rekao je da se radi o očekivanom ishodu i "rezultatu svih napora koji su pokrenuti". Na pitanje što će biti s ostalim Boysima, Malenica kaže da apelira na strpljenje kod roditelja i prijatelja.

"Mislim da je u ovom trenutku najbitnije da je to krenulo, da su krenula rješenja o prekidu istražnog zatvora. Apelirao bih i na strpljenje i kod samih navijača, ali isto tako i kod roditelja i kod prijatelja", rekao je Malenica.

"Vidjet ćemo sljedeći tjedan, ali mislim da sve ide u dobrom smjeru", dodao je. "Vjerujem da će se to do kraja realizirati sa svim hrvatskim državljanima koji se nalaze u Grčkoj", rekao je ministar.

Pročitajte više