Putin će provesti vikend u Berlusconijevoj raskošnoj vili

TALIJANSKI premijer Silvio Berlusconi ovog će vikenda u svojoj raskošnoj vili na Sardiniji ugostiti ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Dvojica bi čelnika, kako se očekuje, trebala razgovarati o bilateralnim temama i razmotriti načine približavanja Rusije Europskoj uniji. Berlusconi, čija zemlja trenutačno predsjeda EU, rekao je kako očekuje da će Rusija u konačnici postati članicom unije, iako predsjednik Europske komisije Romano Prodi nema isto gledište.

No medijima je mnogo zanimljivija forma tog sastanka nego njegov sadržaj.

Berlusconi će Putina ugostiti u Villi Certosi, prinčevskom objektu koji dominira Smaragdnom obalom Sardinije. Na večernoj će zabavi pjevati poznati tenor Andrea Bocelli, a talijanski će premijer iskoristiti priliku kako bi svojem gostu pokazao novi egzotični vrt kaktusa koji je dao urediti u prekrasnim vrtovima vile, pišu talijanske novine u petak.

Talijanski premijer je uspostavio bliske odnose s bivšim agentom KGB-a, s kojim se ove godine susreo već pet puta, a prošlog je ljeta na Sardiniji ugostio i Putinove dvije kćeri.

Berlusconi se ponosi svojim "bliskim prijateljstvom" s nekolicinom svjetskih političkih vođa, među kojima i s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom. Sljedećeg će tjedna vjerojatno VIP tretman priuštiti i premijerima Francuske i Španjolske, koji bi također trebali doći na Sardiniju.

Pročitajte više