Putin došao u Beograd: Nakon formalnih sastanaka ide na utakmicu Crvene zvezde

RUSKI premijer Vladimir Putin je danas prijepodne doputovao u posjet Srbiji- U 11,45 je sletio u Beograd.

Putina je dočekao vrh srpske vlasti, a ubrzo je uslijedio i razgovor sa srpskim predsjednikom Borisom Tadićem.  Tadić je najavio potpisivanje sporazuma o strateškom partnertstvu dviju zemalja. Naime, tijekom Putinova posjeta Srbija i Rusija će potpisati sporazume o znanstveno-tehničkoj suradnji, turizmu i prometu.

Tadić je također rekao da su veze Srbije i Rusije povijesne i duhovne, da su im zastave i jezici slični te da su dvije zemlje postigle dogovor da grade buduće odnose na obostranu korist.

Nakon razgovora s Tadićem, ruski premijer bi trebao prisustvovati sastanaku delegacija dviju zemalja, a potom i dviju vlada pod predsjedanjem srpskog premijera Mirka Cvetkovića i Putina. Prema najavama iz Moskve, delegacije će razgovarati o plinovodu "Južni tok", ali i o situaciji u Libiji i Kosovu.

Nakon toga, Putin će se zaputiti u srpski parlament gdje će se sastati s predsjednicim parlamenta Slavisom Đukić Dejanović. Zatim bi, kako izvještava B92, trebao otići na svečani ručak u Predsjedništvo Srbije, a navečer na stadion Crvene zvezde koja većeras igra sa Zenitom iz Sankt Perterburga. 

Pročitajte više