Putinu čestitali Chirac, Kwashiewski, Bush i Blair

FRANCUSKI predsjednik Jacques Chirac u ponedjeljak je čestitao Vladimiru Putinu na njegovu ponovnom izboru na dužnost predsjednika države.

Chirac u svojoj poruci "pozdravlja izbor ruskog naroda koji je potvrdio svoju želju da se u Rusiji nastavi s politikom reformi i napretka Rusije. Put što ga je Rusija prošla od raspada SSSR-a , a posebno nakon vašeg izbora na mjesto predsjednika 2000. impresivan je. Uvjeravam vas da će Francuska nastaviti podupirati vaše napore za razvojem demokratske, prosperitetne i snažne Rusije", kaće se u Chiracovoj poruci.

Putinov ponovni izbor na dužnosti predsjednika države pozdravio je i poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski. "Uvjeren sam da će ulazak Poljske u EU otvoriti mogućnosti produljenja poljsko-ruskog partnerstva. Rezultati jučerašnjih izbora svjedoče o povjerenju što ga uživate među ruskim narodom", kaže se u poruci predsjednika Kwasniewskog.

U čestitci američkog predsjednika Georgea Busha, među ostalim se kaže kako je Putinov ponovni izbor "znak potvrde da ga ruski narod zna cijeniti kao čelnika".

Britanski premijer Tony Blair u telefonskom je pozivu "toplo pozdravio veliki uspjeh" ruskog predsjednika Vladimira Putina na nedjeljnim izborima, čestitavši mu na izbornoj pobjedi.

Pročitajte više