Putnik u SAD-u ubio vozačicu Ubera pa objavio video umiruće žrtve na Facebooku

Foto: Jefferson Parish Sheriff's Office

PUTNIK je nožem nasmrt izbo vozačicu Ubera u New Orleansu te je potom objavio video umiruće žrtve na Facebooku, priopćila je policija. Šerif Joseph Lopinto kazao je da je žrtva 54-godišnja Yolanda Dillon, koja je pronađena u vozilu s više ubodnih rana po tijelu. Žrtva je hitno prevezena u bolnicu, ali je ondje ubrzo preminula.

29-godišnji Brandon Jacobs napad je izveo na parkiralištu Travelodgea na Westbank Expresswayu, kada ga je vozačica u četvrtak oko 15 sati ostavljala kod hotela. Osumnjičenik je izjavio da se jednostavno "probudio i odlučio da će nekoga ubiti", prenosi Sky News.

"Ubojica je opušteno otišao s mjesta zločina"

Jacobs je uhićen nekoliko sati nakon napada i optužen je za ubojstvo drugog stupnja. Tijekom konferencije za novinare u petak šerif je potvrdio da je Jacobs priznao ubojstvo. "Priznao je da se jučer ujutro probudio i odlučio da će nekoga ubiti, odnosno da će to biti njegov dan", rekao je šerif.

"Bio je na stražnjem sjedalu. Ubo ju je s leđa, izašao iz vozila i samo opušteno otišao", kazao je šerif. Dodao je da je Jacobs snimio i objavio snimku žrtve na Facebooku. Žrtva je također radila kao proračunska analitičarka za policijsku upravu New Orleansa.

"Naš tim to prilično teško podnosi. Jako će nam nedostajati. Bila je vrlo tiha, vrlo skromna. Tihi div jer je puno značila ovom odjelu i to razdire naše zaposlenike", poručio je načelnik policijske uprave Shaun Ferguson. Iz policije su objavili da nastavljaju s provedbom daljnje istrage kako bi utvrdili sve okolnosti događaja. 

Pročitajte više