Račan opovrgnuo da je njegova Vlada prikrivala zaduženja

PREDSJEDNIK SDP-a Ivica Račan opovrgnuo je danas tvrdnje aktualnog premijera Ive Sanadera i voditelja Misije MMF-a Dmitrija Demekasa, koji su bivšu, Račanovu vladu prozvali za lošu fiskalnu politiku, tvrdeći da nije bilježila neka zaduženja.

"Iznošenjem neistina, Sanader pokušava prikriti vlastitu nesposobnost da ispuni predizborna obećanja", komentirao je Račan za Hinu, dodajući da su "maske konačno pale", te da je "Sanader prestao biti umiveni europejac i pokazao pravo lice Sanadera sa splitske rive iz 2001.".

Šef Misije MMF-a i premijer Sanader složili su se nakon jučerašnjih razgovora da je najveći problem Vladi teret koji joj je ostavila prošla Vlada.

Prošla je Vlada govorila o proračunskom deficitu od 4,2 posto u 2003, a prema sadašnjoj procjeni deficit je u prošloj godini dosegnuo 5,9 posto BDP-a, istaknuli su Sanader i Demekas.

Prošla je Vlada prevarila hrvatsku javnost i otežala posao novoj Vladi, kazao je Sanader, podsjećajući da je bivša Vlada prošle godine napravila obveze od 6,5 do 7 milijardi kuna, a njihovo plaćanje prebacila na ovu godinu.

Pročitajte više