Račan primio predstavnike službenog izaslanstva iz Vatikana

HRVATSKI premijer Ivica Račan primio je u Zagrebu predstavnike službenog izaslanstva zaduženog za pripremu posjeta Svetog Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Ravnatelj Protokola Svete Stolice mons. Renato Boccardo rekao je da Papa prihvaća poziv hrvatske Vlade i četiri biskupa da dođe u treći posjet Hrvatskoj. Također je prenio pozdrav Svetog Oca Hrvatskoj dodavši da se on s mnogo ljubavi sjeća hrvatskog naroda i svoja dva prethodna posjeta Hrvatskoj.

Mons. Boccardo je izvijestio kako će izaslanstvo iz Vatikana posjetiti Rijeku, Đakovo, Zadar i Dubrovnik kako bi izradilo nacrt programa posjeta Svetog Oca Hrvatskoj. Također je naglasio kako je cilj ovog posjeta produbljivanje odnosa između Hrvatske i Svete Stolice te kako Sveti Otac ovim posjetom želi naglasiti zajedništvo i zajedničke kulturne i duhovne korijene koji spajaju narode istočne, zapadne i srednje Europe.

Premijer Račan je istaknuo da hrvatska Vlada radosno gleda na predstojeći Papin posjet Hrvatskoj te da će sve svoje snage staviti na raspolaganje kako bi se posjet organizirao na najbolji mogući način. Izvijestio je svoje sugovornike kako je Vlada osnovala Odobr za priremu i praćenje posjeta Svetog Oca Hrvatskoj kojemu je na čelu Goran Granić. Taj će odbor zajedno s povjerenstvom Katoličke crkve surađivati na pripremi posjeta kojemu je cilj unapređenje dobrih odnosa između Hrvatske i Vatikana.

Račan je također zamolio predstavnike izaslanstva da Ivanu Pavlu II. i Svetoj Stolici prenesu veliko zadovoljstvo Hrvatske radi dolaska Svetog Oca te spremnost da ga hrvatski narod radosno dočeka.

Pročitajte više