Račan: SDP još nije razmatrao izborne liste

"SDP nije uopće razmatrao zajedničku izbornu listu s IDS-om u osmoj izbornoj jedinici, a na osnovu istraživanja definirat ćemo prijedloge za svaku izbornu jedinicu", izjavio je večeras premijer i predsjednik SDP-a Ivica Račan nakon sastanka Predsjedništva te stranke.

Račan je ustvrdio da se u mnogočemu posljednjih dana radi o medijskim konstrukcijama jer je počela "sezona kiselih krastavaca".

"Slično je bilo i s mojom izjavom o turizmu u Istri, koja je potpuno krivo interpretirana", rekao je Račan.

Najavio je da će se u srijedu, na sjednici Vlade prezentirati podaci o turističkoj sezoni koja, rekao je, nije uopće katastrofalna.

Napomenuo je da bi se zbog velikih suša Hrvatska mogla suočiti s krizom struje jer je iz istih razloga kriza svugdje u Europi, te da stoga neće biti moguće uvesti struju, no ocijenio je da zbog tog problema ne prijete redukcije.

"U idućih godinu dana Hrvatska će imati problem sa strujom, dok se do kraja ne riješi plinifikacija zemlje, kao alternativne energije, a na žalost, dinamika plinifikacije Hrvatske ne poklapa se s eskalacijom krize na tržištu električne energije", rekao je Račan.

Na večerašnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a bili su i predstavnici Gradske organizacije SDP-a Zdravko Tomac i Vlasta Pavić. Račan je izjavio, kao i Zdravko Tomac, da na sastanku, među njima nije bilo nesporazuma, te da se nije raspravljalo o nedavnom sukobu Tomca i predsjednice Glavnog odbora stranke Gordane Sobol zbog njezine izjave "da je degutantno koristiti bolesnoga Bandića za uspjeh na izborima".

Račan je najavio da će na sjednice Predsjedništva stranke, dok je predsjednik Gradske organizacije Milan Bandić bolestan, umjesto njega dolaziti Tomac i Vlasta Pavić.

Pročitajte više