Račanovo stanje stabilno, nastavlja se zračenje ramena

ZDRAVSTVENO stanje Ivice Račana je stabilno, nakon dva dana pauze nastavlja se zračenje u predjelu desnog ramena, a intenzivno liječenje provodit će se do daljnjega u bolnici, priopćeno je danas iz sjedišta SDP-a.

Podsjećamo, nakon što je nedavno izvršen medicinski pregled Ivice Račana, liječnički konzilij odlučio je predsjednika SDP-a na dodatnih tjedan dana zadržati u bolnici. Liječničkim pretragama kojima je Račan podvrgnut u KBC-u Zagreb na Rebru utvrđen je dobar učinak do sada provedenog liječenja, te je najavljeno kako se isto nastavlja prema ranije utvrđenom planu. Prema tadašnjim informacijama, započeto je zračenje desnog ramena te je liječnički tim odlučio da se produži Račanov boravak u bolnici za najmanje tjedan dana. Odlazak na kućno liječenje odgođen je tada kako bi se izbjegao svakodnevni prijevoz od kuće do bolnice.

Sredinom prošlog tjedna stanje predsjednika SDP-a pogoršalo se, te su izvršenim liječničkim pretragama otkrivene nove metastaze u mozgu.

Nakon dviju operacija u Muenchenu, Račan se u Zagreb vratio 10. ožujka. Operativnim zahvatima u muenchenskoj bolnici uklonjeni su mu lijevi bubreg, ureter i limfni čvorovi te metastaza tumora iz mišića desnog ramena.

Ivica Račan je 25. ožujka hospitaliziran na zagrebačkom Rebru gdje mu je izvršeno ciljano zračenje tumora ili "gama-knife" (liječenje gama nožem) zbog metastaza u glavi, a dan kasnije mu je operirano rame.

Prije mjesec dana Račan je objavio da se zbog zdravstvenih tegoba i liječenja privremeno povlači iz politike, a dužnost predsjedanja strankom povjerio je Željki Antunović.

Foto:AFP

Pročitajte više