Račun Uljanika u blokadi

Foto: Dusko Marusis/PIXSELL, ZSE

NAKON što je jučer stigla vijest da policija istražuje gdje je nestao novac iz Uljanika, kao i da su kupci otkazali ugovore za četiri novogradnje, danas doznajemo i da je račun Uljanika u blokadi. Jutros je obavijest o tome objavljena i na Zagrebačkoj burzi. Blokiran je i račun 3. maja.

Tko ga je blokirao zasad nije poznato, no blokada mu je prijetila i na dan isplate plaća. Kako je tada izjavio šef štrajkaša i član Nadzornog odbora Đinor Šverko, radnice Fine su cijelu noć račune Uljanika održavale neblokiranima. Što je ta izjava točno značila, još nam iz Fine nisu odgovorili.

Uljanik: Imamo informacije o blokadi

Iz Uljanika su priopćili da ne mogu ništa reći prije nego se objavi obavijest na Zagrebačkoj burzi, no da znaju o čemu se radi i kako je došlo do blokade.

Policija provodi izvide

Policija je jučer potvrdila da po nalogu Državnog odvjetništva provodi izvide u Uljanik grupi.

"Policija temeljem naloga nadležnog Državnog odvjetništva provodi izvide te obzirom na odredbe Zakona o kaznenom postupku nismo u mogućnosti ustupiti više informacija", priopćeno je iz MUP-a.

Prema pisanju medija koji se pozivaju na neslužbene izvore izvidi se tjednima provode u riječkom u 3. maju zbog anonimne kaznene prijave. U pulskom Uljaniku provođenje izvida je naložilo Državno odvjetništvo, nakon napisa u medijima o stanju u tom brodogradilištu.

Kupci otkazali četiri broda

"Zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod sukladno odredbama iz ugovora o gradnji broda sklopljenog s kompanijom Automarine Transport s Kajmanskog otočja za brod za prijevoz automobila i kamiona, kupac je 1. rujna jednostrano raskinuo ugovor o gradnji broda, te ugovor više nije obvezujući za ugovorne strane", kaže se u obavijesti na burzi.

Automarine Transport raskinuo je istog dana i ugovor o gradnji broda za prijevoz automobila i kamiona identičnih tehničkih značajki, na kojem su aktivnosti na zahtjev kupca već ranije obustavljene.

Kompanija Siem Shipping jednostrano je raskinula ugovore o gradnji za brodove za prijevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene na zahtjev kupca, te fizička proizvodnja brodova nije ni započela. 

Pročitajte više