Radikali tuže Nikolića zbog pljačke 800 tisuća eura

SRPSKA radikalna stranka (SRS) pokrenula je danas hitan sudski postupak protiv svog bivšeg člana i dojučerašnjeg zamjenika predsjednika, Tomislava Nikolića zbog pljačke stranačke blagajne iz koje je nestalo 800 tisuća eura. Kako navode u svojoj sudskoj tužbi tim je novcem Nikolić pokušao sabotirati svoje dojučerašnje stranačke kolege.

Sukob prešao u sudnicu

Podsjetimo, Tomislav Nikolić bivši je šef Srpske radikalne stranke koji je nakon sukoba s Vojislavom Šešeljom oko ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Srbije i Europske Unije napustio stranku. S njim je otišlo i devet zastupnika u parlamentu, a Nikolić je zajedno s njima osnovao zastupnički klub s nazivom "Naprijed Srbijo", a kasnije i stranku Srpska napredna stranka. Nakon te odluke, česta su verbalna "prepucavanja" između aktualnih i bivših radikala u parlamentu, a zabilježen je i jedan fizički obračun između zastupnika.

Radikali navode kako je Nikolić 21. ožujka ove godine neovlašteno potpisao ugovor o kreditu s bankom "Inteza ad Beograd" kojim je SRS zadužio za 630.000 eura. Ta stranka tvrdi da je naknadnim aneksom ugovora o kreditu od 25. lipnja Nikolić dodatno zadužio SRS, tako da je ukupno zaduženje 800 tisuća eura.

Srpska napredna stranka (SNS) u svom današnjem priopćenju odbacila je optužbe SRS-a na račun Tomislava Nikolića. 

M.M.
Foto:AFP (Arhiva)

Pročitajte više