Radikalni američki kršćani: Bog mrzi Obamu i Židove

VJERNICI radikalne baptističke crkve Westboro jučer su održali prosvjed ispred nekoliko židovskih institucija u New Yorku, a na njihovim transparentima bile su ispisane poruke "Bog mrzi Židove" i "Bog mrzi Obamu".

Vjernici ove Crkve, većinom iz američke savezne države Kansas, poznati su po svojim stavovima protiv homoseksualaca i Židova. Svoj prvi prosvjed ispred Židovskog centra na Manhattanu održali su prije dva tjedna, kad je direktor tog centra, rabin Joy Levitt, poslao poruku vjernicima da se ne obaziru na prosvjednike te da mirno uđu u zgradu.

"Trećina katoličkih svećenika su homoseksualci koji iskorištavaju ženu i djecu"

Vjernici Westboro crkve radikalni su i prema svim ostalim religijama i kršćanskim crkvama te tako smatraju da svi oni koji jasno i žestoko ne osuđuju homoseksualce, svoje vjernike šalju ravno u pakao. Pokrenuli su i nekoliko internetskih stranica živopisnih domena, kao što su GodHatesFags.com (Bog mrzi pedere) i GodHatesAmerica.com (Bog mrzi Ameriku), na kojima otvoreno izražavaju svoju mržnju prema homoseksualcima.

Katoličku crkvu smatraju velikom prijevarom, jer trećina njezinih svećenika su homoseksualci te iskorištavaju žene i djecu. Papu Benedikta XVI. često nazivaju "kumom pedofila" i "papom perverznjaka". Tijekom njegova posjeta SAD-u 2008. godine članovi Westboroa su održali veliki prosvjed.

Pročitajte više