Radio 101 proslavio 21. rođendan

Radio 101, postaja koja se kroz godine postal jednim od zaštitnih znakova Zagreba, danas je ispred kafića "Charli" u središtu grada proslavila 21. rođendan.

Obljetnica je ove godine proslavljena u znaku humanitarne akcije "Opremimo i obnovimo Centar za odgoj i obrazovanje djece s posebnim potrebama Dubrava".

Na prigodnim štandovima organizirana je humanitarna prodaju radijskih suvenira, a na maloj pozornici nastupilo je nekoliko glazbenih gostiju popularne "Stojedinice".

Točno u podne mnogobrojne je građane i goste "Stojedinica" počastila tortom i kolačima.

U šetnji oko "Charlija" mogle su se vidjeti mnoge osobe iz javnog života i političari, među kojima su bili gotovo svi čelnici političkih stranaka koji će na sutrašnje lokalne izbore izaći sa svojim listama.

Neposredno prije rezanja rođendanske torte štandove "Stojedinice" obišao je predsjednik Republike Stjepan Mesić. Uživo je, s mjesta slavlja, govorio i slušateljima popularnoga gradskog radija.

Čestitajući "Stojedinici", kako je rekao, "pravu punoljetnost", predsjednik Mesić je istaknuo da je ta radijska postaja "osvjedočeno građansko dobro". Građani sve više uvažavaju "Stojedinicu", ocijenio je, dodajući da i on rado sluša njihove vijesti "jer su relaksirajuće i onda kada se bave ozbiljnim temama".

Radio 101 počeo je emitirati 8. svibnja 1984., a frekvencija po kojoj je nazvan oduzeta mu je 1987. Dok mu nije vraćena ta frekvencija godine 2003., Radio 101 emitirao je na radijskim valovima 93,4 i 90,7 MHz. Stara frekvencija i dodijeljena regionalna koncesija omogućili su "Stojedinici" da se čuje u većem dijelu sjeverozapadne Hrvatske.

(Hina) xam ymć

Pročitajte više