Rađa i Kuret kandidati za splitsko Gradsko vijeće

NOSITELJ HDZ-ove liste i kandidat za gradonačelnika Zvonimir Puljić predstavio je danas u Splitu 25 HDZ-ovih kandidata za splitsko Gradsko vijeće, nagasivši kako je ta lista sastavljena od mladih ljudi te da je među njima 30 posto žena.

Među kandidatima na HDZ-ovoj listi za Gradsko vijeće su i košarkaš Dino Rađa te jedriličar Ivan Kuret, osvajač olimpijske medalje. "Svi su oni školovani, stručni, spremni raditi za probitak grada, a ne svoj osobni", kazao je Puljić

Takođe je izrazio uvjerenje da će HDZ pobijediti na izborima te obnašati vlast u gradu Splitu.

Puljić je najavio da će HDZ, pobijedi li na izborima, odmah "početi ostvarivati 14 temeljnih ciljeva" za koje se HDZ odredio na temelju očitovanja Splićana u anketi što ju je provela ta stranka.

"Osamdeset i pet posto Splićana smatra da je prva zadaća razvoj gospodarstva, jer njegovo jačanje omogućuje rješavanje svih gorućih pitanja, ponajprije nezaposlenosti. Druga je zadaća odlagalište otpada Karepovac, za koji su i Splićani izdvojili namjenski novac, a i Sanaderova Vlada 59 milijuna kuna", kazao je Puljić.

Ustvrdio je kako "Karepovac nije pomaknut s mrtve točke zbog pasivnosti Gradskog poglavarstva unatoč tomu što je za njegovo rješenje osigurano dvije trećine novca".

Nositelj HDZ-ove liste za Gradsko vijeće i kandidat za gradonačelnika rekao je i kako je "donošenje GUP-a vrlo bitno za razvoj grada, napose zbog divlje gradnje u Splitu, ali i kao poticaj ulagačima koji moraju znati gdje mogu graditi i ulagati.

"Zauzimat ćemo se i za razvoj POS-a jer je to spas za podstanare", rekao je Puljić, pripomenuvši da su među važnim zadaćama i gradnja višekatnih parkirališta uz pješačku zonu, svršetak doma mladeži, podizanje spomenika braniteljima, rješavanje pitanja splitskog športa te socijalni i zdravstveni programi.


Pročitajte više