Radnici bjelovarske Česme ne žele Žužića za novog vlasnika

RADNICI bjelovarskog poduzeća Česma-Furnira protive se mogućnosti da njihovo poduzeće kupi velikogorički tajkun Željko Žužić jer smatraju da ga ne zanima sudbina tvrtke i radnika, već samo njezina imovina, rečeno je na konferenciji za novinare u Sindikatu poljoprivrede, prehrambene i duhanske industrije i vodoprivrede Hrvatske.

Česma-Furnir je dvije godine u stečaju, no uredno posluje i isplaćuje plaće radnicima, a stečajni je postupak trebao biti dovršen nakon što je u proljeće na javnoj dražbi kao najpovoljnija odabrana ponuda Drvne industrije Spačva iz Vinkovaca.

Spačva je zajamčila da će svih 200 radnika ostati zaposleno i nakon preuzimanja te obećala ulaganje u novu opremu i zapošljavanje još toliko ljudi, tako da radnici i sindikat u potpunosti podupiru izbor Spačve kao novog vlasnika Česme.

Nakon dražbe se tužbom javio Žužić, za kojega sindikat smatra da pravnim smicalicama želi spriječiti Spačvu da postane vlasnik Česme, kako bi se domogao njezine imovine čije zemljište u industrijskoj zoni Bjelovara vrijedi 1.3 milijuna eura.

Radnici su u otvorenom pismu zatražili od Žužića da povuče tužbu, a sindikat traži od Visokog trgovačkog suda u Zagrebu da što prije riješi taj predmet.

Radnici ne žele Žužića, pa ako Česma-Furnir dođe u njegove ruke, smatrat će to neprijateljskim preuzimanjem, ustvrdio je predsjednik Sindikata poljoprivrede, Josip Pavić. Ako taj problem uskoro ne bude riješen, sindikat najavljuje prosvjede u Bjelovaru i Zagrebu pred mjerodavnim državnim institucijama.

J.Da.

Pročitajte više