Radnička fronta u akciji: Splićani prosvjedovali protiv nosača, završili u postaji pomorske policije

Foto: Radio Dalmacija

ZBOG TRANSPARENATA uvredljivog sadržaja, skupina Splićana danas je završila u postaji pomorske policije u splitskoj gradskoj luci. Sa transparentima su došli pred punkt koji je američka mornarica postavila u gradskoj luci dok je pred lukom usidren nosač na nuklearni pogon Harry S. Truman. Na jednom od transparenata pisalo je: "NATO ubojice djece". 

Policija prosvjednicima postavila uvjet za nepokretanje prekršajnog postupka

U splitskoj policiji su na potvrdili da su pozvali četvoricu prosvjednika na razgovor u službene prostorije pomorske policije. Utvrdili su da postoji osnov za pokretanje prekršajnog postupka, i to zbog članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, no rukovodeći se načelom oportuniteta, postupak nisu pokrenuli, ali su to uvjetovali time da prosvjednici ne dolaze sa transparentima sve dok nosač ne otplovi, a što bi trebalo biti sutra. Nakon razgovora i dogovora o nepoduzimanju daljnjih akcija, prosvjednici su pušteni iz službenih prostorija. Kako nam je pojašnjeno u policiji, nisu ni bili ni privedeni, ni uhićeni.

"Protivimo se imperijalističkoj politici, i ovaj nosač sudjeluje u ubijanju djece"

Jedan od prosvjednika se legitimirao kao Zoran Burić iz Radničke fronte. Evo što je kazao Radio Dalmaciji o prosvjedu.

"Protivimo se imperijalističkoj politici NATO-a i Amerike. Mislimo da ovaj nosač aviona sudjeluje i u ubijanju djece jer njihove bombe nisu toliko pametne da razlikuju teroriste i djecu. Želimo da izađemo iz tog pakla. Žao nam je što nemamo dovoljnu podršku, ljudi se boje i policije. Ovo je izgleda policijska država. Kada smo došli, desetak policajaca je na nas išlo", kazao je Burić.

Pročitajte više