Radnik iz Sv. Nedjelje pao sa skele i poginuo

Na gradilištu u Škorpikovoj ulici u Zagrebu danas je s građevinske skele pao i na mjestu poginuo 57-godišnji radnik, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

"Radnik V. V. iz Svete Nedjelje postavljao je zaštitnu ogradu na poslovnoj zgradi te je u jednom trenutku izgubio ravnotežu, pao na glavu s visine od oko šest metara te odmah preminuo", kazao je privremeni glasnogovornik zagrebačke policije Davor Tor.

Poginuli je bio radnik poduzeća Tempo koje u Škorpikovoj ulici izvodi građevinske radove na poslovnoj zgradi investitora tvrtke Finvest corp.

Uz policijsku ekipu za očevid, na mjesto nesreće, koja se dogodila oko 11 sati, izašao je i istražni sudac te dežurni inspektor zaštite na radu, dodao je Tor.

Po podacima policije, u deset mjeseci ove godine na zagrebačkom području zabilježene su 44 nesreće na radu u kojima je sedam osoba poginulo, a 40 ih je ozlijeđeno.

Podaci Državnog inspektorata od prošle godine govore da je u posljednjih pet godina u Hrvatskoj na radu u gospodarskim djelatnostima poginulo 160 osoba.

Međunarodna organizacija rada (ILO), pak, upozorava da se svake godine u svijetu izgubi dva milijuna života i 1.250 milijardi dolara zbog nesreća na radu i bolesti.

Pročitajte više