Radnik zadarskog fast fooda: Policajac me udario šakom u glavu

KAO što smo jučer izvijestili, zadarski policajci nasilno su priveli dvoje djelatnika jednog fast fooda, a potom su se vratili i po njegovu kolegicu. Djelatnici, Ivana Cikovac i Saša Stojanović, privedeni su u policijsku postaju, a nakon toga im je određen pritvor.

>>VIDEO Zadarska policija nasilno privela radnika fast fooda

Ekipa Zadar Newsa razgovarala je sa Sašom koji im je ispričao kako su ga nakon privođenja policajci istukli te kako su ga udarali još dok su ga vozili do postaje u policijskom automobilu.

Obratit će se unutarnjoj kontroli

Rekao je kako se po nasilju najviše istakao mladi policajac s Vira, A. Buškulić koji ga je u policijskoj postaji udario šakom u glavu. Kasnije ga je gađao i bocom u glavu, a smirivale su ga starije kolege.

Saša je poručio i kako će se obratiti Unutarnjoj kontroli MUP-a koja bi trebala otkriti nepravilnosti u postupanju svojih djelatnika.

Svoju priču ispričala je i djelatnica Ivana, koja je privedena i zadržana u pritvoru jer je odgurnula policajca koji je privodio njezinog kolegu. Ona je za Zadar News ispričala kako zapisnik koji je potpisala ne sadrži njezino pravo očitovanje o događanjima u fast foodu. Rekla je i kako su policajci bili nekorektni i neuljudni te kako u policijskoj postaji nije dobila ni čašu vode.

"Na sudu je policajac sve preinačio"

Saša je za Zadar News ispričao kako su policajci navodno došli po dojavi o glasnoj glazbi koju je njegov kolega odmah smanjio, na što su od njega zatražili osobnu. Rekao je i kako ima puno posla te da mu odmah ne može dati osobnu jer mu je  garderobi, ali da će mu je dati za 2-3 minute.

"On je to sve na sudu preinačio i rekao da sam mu govorio da se napuši kurca i slične stvari, što više svjedoka može potvrditi da nije tako", rekao je Saša.

Ispričao je i kako su ga na podu poprskali suzavcem te kako su ga u policijskom automobilu govorili da mu se ovo dešava jer se opire sistemu, jer nije poslušao njihovu naredbu istog trenutka te kako su oni najviši zakon i slične stvari.

Ja sam im odgovorio kako postoje veći kriminalci od mene u ovoj državi i da bi mogli raditi druge stvari umjesto maltretiranja malih građana, nakon čega me je stariji policajac ošamario", kaže Saša i priča kako mu je stariji policajac i dalje govorio kako se ne smije opirati sistemu i slično. Potom je ispričao što se događalo u policijskoj postaji.

"Mlađi službenik me nasilno izvodio uz automobila, govoreći 'budaletino ulazi u postaju'. Stavili su me na klupu i krenulo je ispitivanje, a mlađi je stao ispred mene i bio je jako agresivan", priča Saša i kaže da mu je policajac rekao kako mu se sad ljudi zbog njega smiju jer ga je omalovažavao u fast foodu, prenosi Zadar News.

Policajac ga udario šakom u glavu

Kaže i da ga je tada udario šakom u glavu te kako su mu nakon još jednog udarca drugi policajci rekli da se smiri.

"Nakon toga me ostavio i sjeo za svoje računalo. Stariji me ispitivao, mlađi se opet ustao i planuo, gađao me bocom, ali me promašio. Nakon toga je išlo klasično ispitivanje i morao sam puhati. Onda su me krenuli povesti u hitnu, a onda nisam više vidio od suzavca. Tamo su mi mjerili tlak i utvrdili da mi nije ništa. Molio sam ih da mi isperu suzavac, a onda su me odveli u pritvor", rekao je Saša i dodao kako su ga odveli bez tenisica i klompi. Pitao ih je kada će sve biti riješeno, a oni su mu rekli kako o njemu sad odlučuje sudac.

Kaže kako mu je bilo muka, kako nije mogao zaspati jer ga je sve svrbjelo od suzavca. Jedan čuvar ga je pustio da ode popiti vode i do WC-a, a ujutro su ga policajci odveli da uzme tenisice pa su ga povezli na sud.

Na sudu je dao iskaz on, ali i mlađi policijski službenik za kojeg kaže da je lagao.

"Završio sam s uvjetnom kaznom od 8 mjeseci za narušavanje javnog reda i mira", rekao je Saša i dodao kako nije još dobio presudu oko koje će se konzultirati s odvjetnikom.

Za kraj je rekao kako je ovo ozbiljna represija u kojoj su ga policajci strašili i govorili mu da se mora pokoriti sistemu. Dodaje kako će se žaliti Unutarnjoj kontroli. Pušten je jučer u 14 sati, a kaže da su mu više puta prijetili da je ovo sada blago spram onoga što će mu se desiti sljedeći put.

Djelatnica: Bojala sam se otići s njima

S njima je razgovarala i djelatnica koja je poručila da su po nju policajci došli sat vremena nakon što su priveli njezinog kolegu i rekli joj kako ide u postaju.

Rekla im je da ne želi s njima jer se boji jer je vidjela kako su postupali s njezinim kolegom. Rekla je da su svi policajci bili muškarci i kako su joj rekli da ide samo dati izjavu.

"Sjedila sam tamo dobrih sat vremena, došao je neki deseti policajac kojeg sam pitala je l' mogu dati izjavu", priča Ivana koja kaže da joj je taj policajac tada rekao da ostaje u pritvoru jer je nezakonito postupila.

Kaže da je nisu tukli, ali su je psihički maltretirali.

"Nisu mi dali čašu vode, spavala sam neka dva sata na nekom kauču, a onda su upala ova dvojica koja su privela kolegu, upalili svjetlo rekli mi da ustanem da idem dati izjavu", priča Ivana i kaže kako je jedan policajac pitao zašto se ona njima suprotstavila i na što mu je ona odgovorila da joj je to bilo ljudski. Kaže i kako joj je tada policajac odgovorio da ga nije ga tukao neki klošar, nego hrvatski policajac.

Kaže kako su je naknadno odveli u inspektorat da da izjavu i kaže da je na njoj bila velika represija te kako je četvero policajaca sugeriralo da ne uzme odvjetnika. Dodala je kako je tad rekla da odbija odvjetnika jer su joj oni tako sugerirali.

"Osjećala sam se kao najveći kriminalac"

"Rekli su da sama mogu reći što je bilo. Kad sam tamo sjedila jedan od njih je ušao sa stavom kao prema najvećem smeću. Pitao je tko sam ja i pitao me otkud sam, a ja sam mu odgovorila da sam iz Belog Manastira", kaže Ivana na što joj je policajac odgovorio: "Ti si tu došla praviti reda u naš  Zadar i odgurivati naše policajce", priča Ivana i kaže kako je cijelo vrijeme nad njom bilo teško omalovažavanje.

Kaže da je u zapisnik izjavila da su ga tukli, ali da su policajci to ignorirali i da to nije u zapisniku, ali da je na kraju potpisala zapisnik jer nije znala kako to ide. "Rekli su da je to manje bitno, meni se neće suditi, neću ići na nikakav sud", rekla je i dodala kako su je pustili tek u 16 popodne, a privedena je u 1 ujutro.

Kaže da su svi postupili neprofesionalno i protiv zakona. "Osjećala sam se kao najveći kriminalac", dodala je za Zadar News.

Pročitajte više