Rafah: Izrael "zgrožen" optužbama Europske unije

IZRAEL je u četvrtak "s gnušanjem" odbacio optužbe šefa irske diplomacije Briana Cowena čija zemlja trenutačno predsjeda Europskom unijom, a koji je osudio "neodgovorno nepoštovanje" ljudskog života kakvo je pokazala vojska u Rafahu.

"Irski veleposlanik u Izraelu Patrick Hennessy pozvan je u četvrtak u ministarstvo vanjskih poslova na razgovor na kojemu mu je priopćeno da Izrael s gnušanjem odbacuje izjavu irskog predsjedništva EU-a", navodi ministarstvo u priopćenju.

"Odbacujemo svaki pokušaj da se žalosni događaj koji se dogodio jučer (u srijedu) u Rafahu dovede u vezu s užasnim ubojstvom (2. svibnja) Talije Hatuel (doseljenice) koja je bila u devetom mjesecu trudnoće i njezinih četiriju kćeri a za koje su odgovorni palestinski teroristi", dodaje ministarstvo.

"Odbacujemo i svaki pokušaj blaćenja naših vojnika kojim se želi prikazati da su oni svjesno gađali djecu. Očekivali smo od predsjedništva Europske unije da očituje mišljenje svih zemalja koje zastupa te da se ne oslanja na lažne i varljive podatke", dodao je.

Pročitajte više